22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCadrele didactice, nemulţumite

Cadrele didactice, nemulţumite

Cadrele didactice din Gorj sunt nemulţumite că trebuie să scoată din buzunar aproximativ 50 de lei pentru achitarea analizelor medicale obligatorii. Sindicatele din învăţământ au apelat la autorităţile judeţene pentru a obţine gratuitatea acestor analize.

GORJ. Bani necheltuiţi, şcoli neterminate, transport deficitar al elevilor şi contravaloarea navetei neachitate profesorilor sunt doar câteva dintre problemele dascălilor gorjeni. Pe această listă figurează şi faptul că profesorii sunt nevoiţi să plătească analizele medicale obligatorii înainte de începerea fiecărui an şcolar. Gheorghe Mija, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj, a spus: „Noi nu ne primim salariile până în momentul în care nu ne sunt oprite toate dările către stat. Plătim la zi toate aceste dări şi acum trebuie să achităm aceste analize medicale, care ar trebui făcute gratuit. Ar fi corect ca ministerul să suporte aceste cheltuieli, aşa cum şi noi suntem prompţi în ceea ce priveşte achitarea acestor dări“.

 

Promisiuni de la conducerea judeţului

 

Anul trecut, contravaloarea analizelor nu a fost suportată din buzunarul profesorilor. Subprefectul judeţului Gorj, Constantin Dumitrescu, a promis că va face toate demersurile la minister pentru a se găsi o modalitate prin care costul analizelor să nu fie suportat de cadrele didactice: „Trebuie găsite soluţii pentru ca problema să fie rezolvată pe cale amiabilă“, a afirmat Dumitrescu. Pentru a putea preda la catedră, toate cadrele didactice din învăţământ au obligaţia să-şi facă analizele medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU