22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmenzi de patru miliarde de lei vechi

Amenzi de patru miliarde de lei vechi

GORJ. Comisarii Gărzii Financiare Gorj au efectuat săptămâna trecută 50 de controale, în urma cărora au aplicat amenzi şi au confiscat sume de bani în valoare de aproape patru miliarde de lei vechi.

Au fost identificaţi trei agenţi economici care se ocupau de comercializarea de produse accizabile fără a fi marcate fiscal. Cei trei agenţi economici au fost sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 20.000 de lei şi 100.000 de lei. Potrivit lui Traian Iana, comisarul-şef al Gărzii Financiare Gorj, au fost confiscate 1.385 de pachete de ţigări şi 732 de litri de băuturi alcoolice.

Tot în cursul săptămânii trecute au fost identificaţi trei agenţi economici care nu utilizau casele de marcat fiscale. Activitatea acestora a fost suspendată şi au fost amendaţi cu câte 8.000 de lei.

În urma cooperării cu Garda Financiară Dolj au fost identificate în evidenţele contabile ale unei societăţi din Filiaşi 28 de facturi fiscale, cu valori sub 5.000 de lei, cu scopul decontării în numerar. Facturile erau emise de o societate din Rovinari, care a prejudiciat statul român cu aproximativ 400 de milioane de lei vechi. Comisarii Gărzii Financiare Gorj au întocmit o sesizare penală pentru declararea sediului fictiv şi utilizarea nelegală a documentelor fiscale cu regim special şi evaziune fiscală.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS