19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrinşi în flagrant folosind carduri false

Prinşi în flagrant folosind carduri false

Doi tineri din Radovan, judeţul Dolj, au fost prinşi, vineri seară, în flagrant de poliţişti, în timp ce utilizau mai multe carduri clonate pentru a retrage bani de la un bancomat, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova i-au prins în flagrant pe D. Costel Ionel, de 28 de ani, şi pe D. Ionică Marian, de 22 de ani, în timp ce încercau să retragă bani de la un bancomat din Craiova, utilizând cărţi de credit clonate.

Asupra celor doi au fost găsite mai multe carduri false, 500 de euro şi circa 1.000 de lei.

În dimineaţa de 29 septembrie, poliţiştii craioveni au descins la locuinţele celor doi din comuna Radovan, unde au găsit trei carduri bancare, mai multe documente de transfer bancar şi suma de 500 de lei, provenită din retrageri frauduloase de numerar, efectuate la bancomatele de pe raza municipiului Craiova.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada 25 – 28 septembrie, cei doi au retras în mod fraudulos de la bancomatele din Craiova suma de 20.000 de lei. Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dolj au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele celor doi, iar pe 29 septembrie, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate.

Cercetările vor continua, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi tineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU