10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDN 66A va fi terminat în primăvara lui 2008

DN 66A va fi terminat în primăvara lui 2008

Lucrările la DN 66 A, Câmpu lui Neag-Băile Herculane, cunoscut de localnici şi ca „Drumul lui Băsescu“, vor fi finalizate în primăvara lui 2008, deşi termenul fusese fixat în luna noiembrie 2007. Data finalizării a fost prelungită după ce lucrările au fost sistate, la începutul lunii iunie, de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, pentru că firma constructoare nu avea toate avizele de mediu. Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a declarat că reluarea lucrărilor la DN 66A, pe sectorul de drum Câmpu lui Neag – Băile Herculane, este blocată de Agenţia Naţională de Mediu, care nu şi-a dat încă avizul, deşi Consiliul Ştiinţific al Parcului Naţional Retezat a fost de acord cu Planul Urbanistic Zonal (PUZ) prezentat de constructor. „În momentul de faţă, soţia domnului deputat PD de Timiş, Lambrino, care este preşedinta Agenţiei de Mediu, stă şi contemplă avizul pe care trebuie să-l dea această instituţie“, a declarat Ludovic Orban, prezent sâmbătă la Deva.

Potrivit constructorului, anul acesta s-au efectuat 10 kilometri de drum din tronsonul al doilea şi ar mai fi de realizat tronsonul al treilea în lungime de 19 kilometri. Drumul se învecinează pe o porţiune de 3,2 kilometri cu Parcul Naţional Retezat, iar din acest motiv investiţia a stârnit protestul unor asociaţii ecologiste, care au solicitat în mai multe rânduri stoparea investiţiei deoarece pretindeau că ar fi afectat ecosistemul.

Lucrările la drumul Câmpu lui Neag – Herculane au început în anul 1999, în vremea când preşedintele Traian Băsescu era ministrul transporturilor, în 2000-2004 au fost sistate, iar din vara lui 2006 s-au reluat. La amenajarea traseului lucrează 400 de oameni din Uricani. În plus, în această lună, Consiliul Judeţean a alocat şi sumele necesare realizării Proiectului de Urbanism pentru acest drum şi lucrările încă nu au fost reluate, după ce toată vara au fost oprite.

Acest drum ar fi o deschidere spre o zonă turistică inaccesibilă în prezent şi în acelaşi timp ar asigura o deschidere a Văii Jiului către judeţul Caraş-Severin şi cele două porturi dunărene, Orşova şi Drobeta Turnu Severin. Oraşul Petroşani va fi conectat la reţeaua de drumuri europene, iar această zonă poate să devină un important nod rutier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS