10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAngajaţii Primăriei Slatina, din nou în stradă

Angajaţii Primăriei Slatina, din nou în stradă

OLT. Angajaţii Primăriei Slatina ies de astăzi în oraş, la curăţenie. Ei vor să dea un exemplu locuitorilor urbei, într-o serie de manifestări care preced Ziua Mondială a Curăţeniei, sărbătorită pe 23 septembrie. O acţiune similară a avut loc în urmă cu câteva luni, când angajaţii primăriei au strâns gunoaiele în parcul Piteşti.
Primăria Slatina a semnat deja un protocol de colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului. Obiectivele acestei colaborări sunt: educarea elevilor pentru protejarea naturii, ocrotirea spaţiilor verzi şi păstrarea curăţeniei; popularizarea printre cetăţeni a rolului colectării selective a deşeurilor şi conştientizarea acestora asupra pericolului poluării chimice a apelor de suprafaţă, potrivit purtătorului de cuvânt al APM, Daniela Bălşanu.
La acţiunile de colectare selectivă a deşeurilor, demarate astăzi în cartiere, participă angajaţi ai primăriei, în principal de la Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat şi de la Serviciul de Cultură şi Sport, potrivit purtătorului de cuvânt al municipalităţii, Mihaela Stana. „De luni vom trece la salubrizarea ieşirilor din oraş. Este vorba despre zona de la Podul Olt spre Craiova, zona fostului Liceu de Construcţii din Cartierul Steaua Roşie spre Drăgăneşti şi ieşirea din oraş spre Piteşti“, a mai anunţat reprezentanta primăriei.
Tot săptămâna viitoare, începând din 16 septembrie, când se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Protejării Stratului de Ozon – pe de o parte, şi când începe Săptămâna Mobilităţii Europene – pe de altă parte, şi până pe 22 septembrie, în ajunul Zilei Mondiale a Curăţeniei, şcolile cu clasele I-VIII din oraş sunt invitate să participe la concursuri de ciclism şi role.
„Întrecerile se vor ţine în zona Palatului de Justiţie şi atrag atenţia asupra poluării atmosferei oraşelor de către maşini. Câştigătorii concursurilor de ciclism şi role vor primi premii care constau în echipament sportiv“, a mai precizat Mihaela Stana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS