7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Mozaic din scobitori în Cartea Recordurilor

Artistul albanez Saimir Strati a intrat pentru a doua oară în Cartea Recordurilor, după ce a realizat un mozaic din scobitori. După cum informează site-ul Yahoo!News, anul trecut, artistul a realizat un portret al lui Leonardo da Vinci din 500.000 de cuie. Saimir Strati, de 41 de ani, a avut nevoie de peste un milion şi jumătate de scobitori pentru a finaliza mozaicul care are o lăţime de patru metri şi o înălţime de doi metri şi care reprezintă un cal.
„Această operă este dedicată arhitectului spaniol Antonio Gaudi, cel care a făcut Sagrada Familia din Barcelona. Este un adevărat geniu şi este idolul meu“, a spus artistul. Mozaicul realizat de acesta este expus în fostul muzeu al dictatorului comunist albanez, Enver Hoxha. Saimir a avut nevoie de 40 de zile pentru a finaliza opera sa. În fiecare zi, el a lucrat aproximativ 12 ore.

Monument închinat urâţilor

Italienii vor construi primul şi poate singurul monument dedicat urâţilor, informează site-ul ananova.com. Asociaţia Internaţională a Urâţilor, care a fost înfiinţată în Italia şi care a ajuns să aibă filiale în toată lumea, a anunţat că monumentul va fi ridicat în oraşul Piobbico din sudul Italiei. Statuia dedicată urâţilor va înfăţişa o persoană care se priveşte în oglindă şi va fi dezvelită pe 9 septembrie. „Asociaţia noastră se ghidează după principiul că oamenii trebuie să fie apreciaţi pentru ceea ce sunt, nu pentru aspectul lor. De aici ne-a venit ideea ridicării unei statui. Monumentul este dedicat tuturor celor care îşi dau seama că frumuseţea interioară este cea care contează“, a declarat Telesforo Lacobelli, preşedintele Asociaţiei Urâţilor.

Atac cu o pungă de pufuleţi

Un tânăr de 22 de ani a fost arestat în Statele Unite pentru că şi-a atacat tatăl cu o pungă de pufuleţi, informează site-ul ananova.com. Patrick Hamman locuieşte cu tatăl său în Iowa. În timpul unei dispute între cei doi, tânărul a pus mâna pe o pungă de pufuleţi şi a aruncat-o cu furie în tatăl său, Michael Hamman. Punga a nimerit exact în ochelarii acestuia, cauzând o tăietură destul de urâtă. În raportul poliţiei s-a precizat că a fost vorba de un atac armat, arma fiind, evident, punga de pufuleţi.

Rihanna vrea să meargă în turneu cu Amy Winehouse

Rihanna îşi doreşte ca Amy Winehouse să îşi învingă dependenţa de droguri şi să îşi repună pe picioare cariera, pentru a putea merge împreună în turnee prin America, informează site-ul pr-inside.com. Winehouse a luat o pauză nedorită în carieră, din cauza dependenţei de droguri, ea nemaiocupându-se de partea „muzicală“ a vieţii sale din luna august. Rihanna crede totuşi că Winehouse va lua din nou cu asalt topurile şi de-abia aşteaptă revenirea în forţă a acesteia. „Sunt îngrijorată pentru Amy şi îmi doresc să se vindece. Eu sunt absolut convinsă că va continua să aibă succes, chiar dacă numele ei este asociat automat cu consumul de droguri. Mi-ar plăcea să mergem împreună într-un turneu, mi-aş dori să mă însoţească în turneul din America“, a declarat Rihanna.

Jodie Foster o critică pe mama lui Lindsay Lohan

Jodie Foster a criticat-o dur pe mama actriţei Lindsay Lohan, care se află încă internată într-o clinică unde urmează un tratament de dezintoxicare pentru alcool şi droguri. După cum informează site-ul libero.it, după ce a fost acuzată de tatăl lui Lindsay că a consumat cocaină, vedeta filmului „Tăcerea Mieilor“ a adresat şi ea o serie de cuvinte dure la adresa Dianei Lohan. „Pot doar să mă întreb: Unde este mama sa? Doar atât vreau să ştiu“, a spus Foster, referindu-se la faptul că Lindsay a scăpat complet de sub controlul părinţilor. Într-un interviu acordat revistei Gotham, Jodie, care a cunoscut şi ea succesul în cinematografie de la o vârstă fragedă, a declarat că este fericită că nu a fost precum tinerele vedete de azi. „Când aveam vârsta lor, nu erau atât de multe vedete de 18 ani. Azi se caută vedete de 17 ani pentru a le folosi până la epuizare şi a economisi cât mai mult posibil. După aceea, în maximum trei ani, carierele lor sunt deja terminate“, a spus actriţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS