10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDistrugeri în lanţ

Distrugeri în lanţ

Un craiovean a „reuşit“ performanţa de a face praf trei maşini, un stâlp al Romtelecom, un gard şi o conductă de gaze, după ce s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea pe o stradă din Craiova.

Un accident de circulaţie soldat, din fericire, numai cu pagube materiale, a fost înregistrat ieri- dimineaţă, în Craiova, după ce un conducător auto a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat în afara drumului.

Conform poliţiştilor de la Rutieră, Ionuţ Eugen Fluieran, de 21 de ani, din Craiova, conducea ieri-dimineaţă un automobil Rover pe strada Matei Basarab, dinspre Ştirbei Vodă către Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. În apropierea intersecţiei străzii Matei Basarab cu Ion Maiorescu, tânărul a pierdut controlul direcţiei de mers, a intrat în două Dacii staţionate pe trotuarul de pe partea stângă a drumului, a rupt un stâlp de lemn, a îndoit conducta de gaze, a rupt un gard, după care s-a răsturnat. Agenţii de la Rutieră au stabilit că accidentul s-a produs din cauza vitezei mari cu care circula şoferul Roverului. „Conducătorul auto nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile“, a declarat subcomisarul Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova.

Şi băut, şi fără asigurare

 

Poliţiştii de la Rutieră au constatat în urma verificărilor că tânărul era sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând în cazul său o concentraţie de 0,35 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a stabilit că maşina nu era a tânărului şi că proprietarul acesteia nu avea încheiată asigurarea obligatorie.

„Conducătorul auto a fost sancţionat cu o amendă contravenţională de 1.585 de lei, dintre care 234 de lei pentru neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, 351 de lei pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi 1.000 de lei pentru lipsa asigurării obligatorii“, a mai precizat subcomisarul Emil Zuican.

De asemenea, şoferului i s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile. Pentru că Roverul nu avea asigurare obligatorie, conducătorul auto implicat în accident va trebui să suporte reparaţia celor două Dacii, a stâlpului Romtelecom, a gardului şi a conductei de gaze.

Băut şi fără permis

Poliţiştii de la Rutieră l-au depistat duminică, în comuna Călăraşi, pe Ionuţ Dovleac, de 20 de ani, care conducea un Trabant, deşi consumase băuturi alcoolice şi nu avea permis de conducere. La controlul cu aparatul etilotest s-a stabilit că tânărul avea o concentraţie alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS