10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPET-uri cu apă în cimitire

PET-uri cu apă în cimitire

Autorităţile locale au decis, din cauza temperaturilor ridicate, să amplaseze PET-uri cu apă în cimitirul Sineasca. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a explicat că acţiunea era necesară, deoarece persoanele care veneau în cimitir aveau la dispoziţie o singură sursă de apă.

„Vin foarte mulţi bătrâni la mormintele celor apropiaţi. Majoritatea au pus flori la mormintele celor decedaţi şi vin periodic să le îngrijească. Trebuia să-şi facă provizii de apă de la fântâniţa de la intrarea în cimitir ca să le ude. Aşa credem noi că le-am înlesnit munca“, a menţionat edilul.

PET-urile cu apă sunt depozitate în nouă lădiţe amplasate pe toată suprafaţa cimitirului. După ce sunt golite, angajaţii cimitirului le umplu din nou şi le pun pe aceleaşi poziţii. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, pe viitor se va încerca achiziţionarea de aspersoare cu ajutorul cărora se va menţine vegetaţia din cimitir. Până atunci, s-a reuşit doar achiziţionarea câtorva cu care să se ude porţiunea de morminte aparţinând eroilor. După acelaşi model, conducerea Serviciului de Administraţie a Cimitirelor a început, de vineri, să pună astfel de PET-uri şi în cimitirul Ungureni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS