21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalEcograf pentru Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean

Ecograf pentru Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean

Medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Slatina au de joi un ecograf. Aparatul este achiziţionat din fondurile Băncii Mondiale, în baza programului de dotare a UPU, în valoare de 600.000 de euro.
Alte două aparate au fost aduse săptămâna trecută la Spitalul Judeţean, un negatoscop, pentru vizualizarea şi interpretarea radiografiilor, şi un pathfost, necesar în diagnosticarea bolilor de inimă. Cadrele medicale de la UPU nu vor mai fi acum nevoite să trimită pacienţii veniţi în regim de urgenţă pentru investigaţii într-o altă secţie, determinările putând fi efectuate aici. „E un lucru bun. Nu vom mai fi nevoiţi să trimitem pacienţii la alte secţii pentru a afla ce diagnostic au. Le vom face ecograf aici şi vom stabili rapid diagnosticul în serviciul de urgenţă“, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, dr. Cornel Fulga.
Potrivit informaţiilor primite de la managerul spitalului, Mihai Niţă, va fi inaugurat şi tomograful, pentru care s-a plătit deja autorizaţia, iar în curând vor începe lucrările pentru un cabinet de stomatologie, care va fi dotat cu aparatură nouă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS