12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendiu în pădurea Bratovoieşti

Incendiu în pădurea Bratovoieşti

Un incendiu pe circa 100 de hectare de vegetaţie uscată şi pădure tânără de salcâm (lăstăriş) a izbucnit luni după-amiază, în zona Castranova-Bratovoieşti – Rojişte, la aproximativ 30 de kilometri de Craiova.

Formaţiile de pompieri voluntari din cele două localităţi au intervenit imediat pentru stingerea incendiului, împreună cu pompierii Detaşamentului 2 din Craiova şi autorităţile locale din cele două comune. „La ora 16.00 am fost sesizaţi de Primăria Rojişte cu privire la un incendiu de mirişte şi pădure în zona Madona, cum îi spun oamenii“, a povestit Minel Buzescu, şeful formaţiei de pompieri voluntari din Bratovoieşti. Marin Florea, primarul din Bratovoieşti, prezent la faţa locului, a declarat: „Cu un tractor am tras brazde pentru a împiedica focul să se întindă pe o suprafaţă şi mai mare“. Chiar dacă atât pompierii voluntari, cât şi cei din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au intervenit cu maşini speciale pentru stingerea incendiului, nu au putut fi folosite furtunele de apă. Vegetaţia deasă şi terenul nisipos au obligat pompierii să folosească mături în lupta cu focul. Mai mult, din cauza nisipurilor din zonă, autospeciala pompierilor voluntari din Bratovoieşti s-a împotmolit.

Tot mai multe incendii în Dolj

La câteva ore după izbucnirea focului, cauza acestuia nu fusese încă identificată. „Incendiul a pornit dinspre Castranova. Deocamdată nu ştim cauza, însă urmează să cercetăm. Acum, prioritatea noastră este să lichidăm focul“, a declarat locotenent Georgel Sdârnă, din cadrul ISU Dolj. Incendiul de la Bratovoieşti este încă unul dintr-o serie din ce în ce mai lungă de astfel de evenimente de pe raza judeţului Dolj. Duminică, 15 iulie, un comunicat remis de ISU Dolj semnala zece incendii, majoritatea la vegetaţie uscată. Dintre acestea, două au afectat suprafeţe mai mari de teren: zece hectare de vegetaţie uscată şi vegetaţie de salcâm în satul Căciulăteşti, comuna Dobreşti, unde Garda de Intervenţie Bechet a acţionat cu o autospecială pentru stingerea incendiului, şi 30 de hectare în comuna Rast, incendiu la care a intervenit Secţia de Pompieri Băileşti. „Facem un apel către toţi cetăţenii să nu lase nesupravegheate focuri deshise, arderea miriştilor sau arderea deşeurilor menajere“, a spus capitan Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt ISU Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS