10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncolţiţi de oameni şi de câini

Încolţiţi de oameni şi de câini

http:http://www.youtube.com/watch?v=6gLzNEhXou4

Hingherii craioveni au avut ieri o nouă intervenţie în forţă printre comunitarii din Bănie. Reporterii GdS i-au urmărit pe reprezentanţii Serviciului de Ecarisaj pas cu pas, timp de mai multe ore.

Cum sesizările au început să curgă la telefonul cetăţeanului încă de marţi, hingherii au pornit ieri o adevărată vânătoare a patrupedelor. Pentru că ştia cum vor fi întâmpinaţi de iubitorii de animale, şeful Serviciului de Ecarisaj a trimis pe teren ambii angajaţi.
Prima oprire, în cartierul Craioviţa Nouă, în zona blocurilor ANL. După cum ne-a informat tehnicianul veterinar, Cătălin Călugăru, mai mulţi cetăţeni s-au plâns că unii câini vagabonzi le fac zile fripte, nu de puţine ori agresându-i. Pentru a nu atrage atenţia iubitorilor de animale, hingherii au lăsat maşina la câteva blocuri depărtare de locul cu pricina. După ce au văzut un căţel aşezat sub o maşină, hingherii s-au apropiat încet, pentru a-l putea prinde cu crosa funcţională. Ghinion însă, pentru că animalul a simţit pericolul şi a început să schelălăie. Atât le-a trebuit câtorva doamne de la etajul al cincilea al blocului de lângă parcare, care au şi ieşit la ferestră şi au început să arunce cu pietre în hingheri.
„Lăsaţi-i, domne, în pace! Ce aveţi cu ei? Nu fac rău la nimeni. Găsiţi-vă o muncă onorabilă, nu asta, să omorâţi bietele făpturi!“, striga din răsputeri una dintre femei. Pentru că hingherii se încăpăţânau să-şi facă datoria, femeia a continuat, ajutată de o vecină, să arunce cu pietre. Zarva i-a determinat şi pe ceilalţi vecini să iasă pe fereastră, să vadă ce se întâmplă. În timp ce unii se amuzau, în blocul de alături, un bărbat a luat apărarea hingerilor.
„Luaţi-i, domne, pe toţi!
Dă-i naiba, că au muşcat o groază de oameni! Făceţi-vă treaba, că de-aia sunteţi plătiţi“, ţipa Bogdan M. În haosul care se crease, toţi câinii s-au ascuns.

Prima captură, un căţel plin de râie

Hingherii s-au îndreptat apoi spre rampa de gunoi, situată lângă blocurile ANL. Nici aici nu au scăpat fără să fie hăituiţi de iubitorii de animale, care i-au agresat verbal. În acest timp, hingherii au reuşit să încolţească un căţel, iar cu ajutorul unui locatar din zonă, chiar să-l prindă. „Are râie. O
să-l punem separat“, a spus Cătălin Călugăru. Alt căţel şi-a făcut apariţia, moment în care hingherii au decis să-l prindă şi pe acesta. Animalul a reuşit să-i fenteze pe hingheri, care nu au renunţat însă şi au început să alerge după el. Intrigaţi, doi locatari au ieşit imediat, pentru a-i convinge să lase câinele în pace. „E al nostru! Lăsaţi-l în pace!„, strigau cei doi bărbaţi. Pentru că animalul o luase la sănătoasa, hingherii au decis să revină în altă zi.

Unul dintre hingheri, muşcat de câine

Următoarea oprire-zona Ciupercă, unde angajaţii de la Ecarisaj ştiau se află un cuib de câini periculoşi, dar şi locatari agresivi. Pentru a nu se mai trezi cu pietre în cap, oamenii au încercat să nu-şi facă simţită prezenţa. După o cercetare amănunţită a zonei, hingherii au găsit un căţel, în faţa blocurilor A 2 şi A3, care stătea la umbră, sub o maşină. Încercând să-l prindă cu crosa şi văzând că nu are succes, unul dintre hingheri a decis să-l tragă cu mâna. Ghinionul bărbatului însă, pentru că, văzându-se târât din adăpost, câinele l-a muşcat de mână. Căţelul a fost însă prins de cel de-al doilea hingher şi dus în maşină, pentru a fi transportat la adăpostul canin de la Făcăi.

Locatarii s-au luat la ceartă

Tot în zona 1 Mai, de data aceasta pe lângă Sara, hingherii au decis să acţioneze după ce au primit mai multe sesizări în legătură cu existenţa unor câini agresivi. Deja obişnuiţi cu rivalitatea dintre cele două tabere de locatari, oamenii s-au decis să acţioneze cu mai multă prudenţă.
„Aici am avut mai tot timpul probleme. Sunt mai mulţi câini adoptaţi de aceeaşi persoană, dar care îi lasă liberi pe domeniul public. Vecinii ne-au alertat că de mai multe ori i-au agresat“, a adăugat Călugăru.
Aici, apariţia hingherilor nu a trecut neobservată. În timp ce se îndreptau spre unul dintre câini, o doamnă a sărit la ei, i-a dat la o parte şi a luat patrupedul în braţe. „Nu face nici un rău. Stă cuminte. Are certificat, e vaccinat. Nu îl dau, mai bine mor aici“, ţipa disperată femeia. Auzind scandalul, un vecin de la parter, Dumitru G., din blocul D5, a început să ţipe şi el, bărbatul luând apărarea hingherilor.
„Pe fata mea era gata s-o omoare. Venea a doua zi de Paşte de la serviciu, noaptea, cu plasele pline de mâncare. Când au văzut-o, s-au repezit la ea. Ca să scape, sărăcuţa le-a aruncat toată mâncarea şi a luat-o la fugă. E bătaie de joc! Dacă vor să-i ţină, să-i închidă în case, nu să-i lase pe stradă să atace oamenii“, a precizat Dumitru G. Cearta care se aprinsese între locatari a fost momentul prielnic în care câinele agresiv s-a făcut nevăzut.
În jurul orei 13.00, după câteva ore în care au fost agresaţi şi înjuraţi, hingherii au decis să se retragă la adăpostul de la Făcăi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

40 COMENTARII