16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalClanul Piele, decapitat

Clanul Piele, decapitat

Cinci membri ai grupului interlop „Piele“ au intrat în arest luni seară. Printre  aceştia se află Dumitru Iordache „Piele“, liderul de necontestat al grupării din Râmnicu Vâlcea.

Vâlcea. Tribunalul Vâlcea a dispus luni seară măsura arestării preventive pentru o perioadă de 28 de zile împotriva a cinci din cei şapte bărbaţi reţinuţi vineri dimineaţă de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism  (DIICOT) din Vâlcea şi Argeş. Alături de Dumitru Iordache „Piele“ au intrat după gratii şi Ion Jugănaru, Constantin Fiastru, Vasile Stancu şi Constantin Gabriel Mateescu. „Mandatele de arestare au fost puse în aplicare în seara de 9 iulie, la ora 20.00“, se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea. Cei cinci sunt acuzaţi de constituirea şi aderarea la un grup de criminalitate organizată şi de săvârşirea mai multor infracţiuni printre care şantaj, evaziune fiscală, dar şi fraudă electronică. Alţi doi membri ai grupării sunt cercetaţi în stare de libertate, Constantin Lăzăroiu şi Dumitru Dobrin având interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 29 de zile. Cei şapte vâlceni au fost ridicaţi în dimineaţa de vineri a săptămânii trecute în urma unei acţiuni a poliţiştilor din Vâlcea şi Argeş, cu suportul lucrătorilor Brigăzilor de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) din cele două judeţe. Operaţiunea, denumită de către procurori „SKIN“ (piele-n.r.) a vizat 19 locaţii de pe teritoriul judeţului, în care ofiţerii BCCO, însoţiţi de procurorii DIICOT au făcut descinderi în vederea percheziţionării şi reţinerii suspecţilor identificaţi prin anchetele DIICOT. La prima înfăţişare, cei şapte au fost puşi în libertate din cauza unui viciu de procedură invocat de apărătorul acestora, celebrul avocat Octavian Fieroiu. Faptul că Fieroiu îi reprezintă pe cei învinuiţi în acest caz nu este întâmplătoare, avocatul apărându-l în instanţă în 1996 şi pe Vasile Gorun, „mentorul“ lui Piele.

Şase capete de acuzare pentru Piele

În rechizitoriul întocmit de procurori, Dumitru Iordache, liderul interlopilor din Vâlcea, figurează cu şase capete de acuzare, cele mai grave fiind înşelăciune, şantaj, furt şi participare la comiterea altor infracţiuni. Ceilalţi patru locotenenţi sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiuni grave, şantaj, fraudă electronică şi evaziune fiscală. Grupul organizat în jurul lui „Piele“, începând cu anul 2004, are peste 20 de membri structuraţi pe trei eşaloane, care de-a lungul timpului au trecut de la fapte de şantaj şi înşelăciune la infracţiuni de evaziune fiscală şi fraudă electronică. Potrivit rechizitoriului, în ultima fază multe dintre infracţiunile săvârşite erau acoperite de afaceri legale, cum ar fi cele de exploatare forestieră. Urmează ca judecarea pe fond a cazului să fie făcută de Tribunalul Vâlcea. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII