10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDouă hoteluri şi trei pensiuni au fost închise

Două hoteluri şi trei pensiuni au fost închise

OLT. Cinci dintre unităţile de cazare turistică din cele 15 existente în judeţ au fost închise luna trecută de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului  (OJPC) Olt, în cadrul unei acţiuni tematice care a vizat verificarea localurilor de primire turistică în timpul sezonului estival. Este vorba despre hotelurile Romula din Caracal şi Împăratul Traian din Corabia şi pensiunile Viena din Slatina, cea deţinută de SC Donald SRL din Scorniceşti şi cea deţinută de SC Duroni Investment SRL în Caracal.
Directorul OJPC, Marcel Popescu, a declarat că toate cele cinci unităţi au fost prinse funcţionând în ilegalitate şi au fost amendate cu 3.000 de lei fiecare. „Cele cinci unităţi au fost închise deoarece nu se aflau în legalitate. Patru nu aveau certificate de clasificare şi nici brevete turistice. Pensiunea Duroni, de două margarete, din Caracal, avea certificatul de clasificare expirat, iar documentaţia pentru reînnoire nu a fost depusă în termen“, a declarat şeful oficiului.
În afară de faptul că funcţionau ilegal, cele cinci unităţi au fost prinse şi cu alte nereguli, între care neafişarea tarifelor de cazare (hotelurile şi pensiunea Duroni din Caracal). De asemenea, pensiunea de trei margarete a SC Tehnic 96 SRL din Scorniceşti nu avea afişate la intrare însemnele de clasificare, pe plachetă şi autocolante, şi avea în congelator 10 kilograme de carne, în valoare de 430 de lei, neetichetată. La Viena, inspectorii au găsit că pe lista cu băuturi nu era specificată concentraţia alcoolică.
Marcel Popescu a declarat că unităţile de turism închise îşi vor putea relua activitatea după ce prezintă documentele de intrare în legalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU