Femeia şi bărbatul – doar prieteni?

Autori


Există o întrebare care apare foarte des în conversaţiile purtate la o ieşire în oraş sau la o cină cu prietenii: este posibil ca un bărbat şi o femeie să fie doar prieteni? Înainte să daţi un răspuns, ţineţi cont că există un cuvânt extrem de important în această întrebare: „doar“. Adică „prieteni şi atât“. Fără sex, fără dorinţă, fără pasiune, fără speranţe şi vise ascunse: prieteni şi atât.

Mulţi ar răspunde „da“ fără să ezite, unii ar fi convinşi că nu poate exista aşa ceva, în timp ce alţii gândesc că o astfel de situaţie este posibilă. Cei mai conservatori spun mereu că nu există „doar prietenie“ între un bărbat şi o femeie în primul rând pentru că un bărbat are întotdeauna intenţii ascunse, indiferent dacă recunoaşte sau nu acest lucru. Aşadar, un bărbat şi o femeie pot fi prieteni numai după ce ambii reuşesc să treacă peste atracţia sexuală.

 

Prietenie sau sex?

 

Atracţia sexuală este într-adevăr un inconvenient. Există multe cazuri în care femeia îi sugerează bărbatului care o curtează să fie „doar prieteni“, iar cel mai derutant pentru bărbatul respectiv este că această decizie este luată în general imediat după ce ei doi au făcut sex. Există mulţi bărbaţi care, puşi în faţa unei astfel de decizii, se mulţumesc cu calitatea de „prieten şi atât“ când de fapt vor să beneficieze de titlul de iubit.

De multe ori este greu să faci diferenţa între prietenie şi „altele“ şi este perfect adevărat că majoritatea bărbaţilor privesc orice femeie ca pe o potenţială iubită sau amantă, într-o anumită măsură. Dar bărbaţii care au prietenii apropiate cu femei recunosc că ajung de multe ori într-un punct în care trebuie să se hotărască dacă vor să fie prieteni sau iubiţi, ceea ce este valabil şi în cazul femeilor. Există prietenii în care sexul nu a fost pus în discuţie, la fel cum există prietenii în cazul cărora s-a pus problema sexului, dar s-a renunţat la această idee pentru a nu se strica relaţiile. Există în acelaşi timp a treia categorie de prietenie: dragoste transformată în prietenie.


 

Prietenie din dragoste

 

Acest subiect de conversaţie este cât se poate de interesant şi controversat pe măsură, în primul rând pentru că fiecare are propria părere în această privinţă. Cu toţii însă trebuie să ţinem seama de faptul că o prietenie adevărată implică experienţe comune în cadrul cărora încrederea şi loialitatea sunt dovedite de ambele părţi. Pentru bărbaţi este mai dificil decât pentru femei, mai ales dacă se ajunge la stadiul în care cei doi devin iubiţi.

Dacă stăm să ne gândim la prieteniile dintre femei şi bărbaţi, putem determina mai multe categorii, uneori chiar o combinaţie a acestora: cei doi convin să fie „prieteni“ şi atât; iubirea dintre cei doi se transformată în prietenie; iubitul este cel mai bun prieten; bărbaţi care sunt prieteni adevăraţi.

Există prietenii de multe feluri, forme şi grade de complexitate, însă nimic nu complică toate aceste prietenii mai mult decât sexul. Un bărbat şi o femeie pot fi într-adevăr doar prieteni, iar prietenii nu îşi exprimă sentimentele (sau cel puţin nu ar trebui să-şi exprime sentimentele) prin sex. Prin urmare, simplificaţi-vă viaţa învăţând cum să faceţi diferenţa clară între aceste două aspecte.Comenteaza acum

Alte stiri

11 aprilie 2019

Doljean rănit într-un accident la Târgu Jiu

Miercuri, 10 aprilie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul 112 de către un bărbat de 33 de ani, din comuna Cătănești, județul Dolj, despre faptul că ar fi fost implicat într-un eveniment rutier ...

Sumarul ediției de duminică, 1 iulie 2007

Actualitate

» Distracţii nocturne
» Moda la ştrand
» Lecţia de vacanţă
» Muzica trotuarelor
» Olt: Fetiţă accidentată grav de o bicicletă
» Irak: Cel puţin 35 de cadavre într-o groapă comună
» A cincea arestare în cazul atentatelor dejucate din Marea Britanie
» Fotbal: Sergiu Radu şi Vlad Munteanu au marcat cinci goluri pentru Wolfsburg
» Bagdad: Doi poliţişti ucişi în urma unui atentat
» Fotbal: Kaka i-a cerut lui Berlusconi să-l lase la Real Madrid

Local

» Cargo zguduie Craiova
» Pictura de la Uzdin, un arc peste timp
» Damele de companie în vechea Craiovă
» Amintiri cu haiduci
» Ştiri IT&C
» Subiecte tabu într-o relaţie
» Temerile bărbaţilor
» Sex după fiecare întâlnire
» Colţul gospodinei
» Zahărul, duşmanul tinereţii
» Sfaturi pentru o epilare de nota zece
» Femeia şi bărbatul – doar prieteni?
» Prima dragoste – ce durere!

Sport

» Hănescu şi Mihalache, eliminaţi
» Hingis, trimisă acasă de Granville
» Pavel şi Johansson, în turul doi
» Federer, în optimi
» McLaren şi BMW aşteaptă marea provocare
» Unirea Cruşeţ a câştigat Cupa României Creativ
» Prunariu conduce delegaţia României
» Real Madrid a intrat în lupta pentru Chivu
» Universitatea poate spera la locurile 4-5

Magazin

» Angelina Jolie şi Pierce Brosnan, un cuplu
» RBD se mută pe internet
» Gwyneth Paltrow, operată la picior
» Maria Sharapova se visează Bond Girl
» Excesele de pe marele ecran
» Surorile Hilton, bogate şi disponibile
» Flori cu nume de vedetă
» Cravata – purtătoare de bacterii
» Spermă conservată 21 de ani
» Părul creţ e ereditar
» Baia zilnică, periculoasă pentru bebeluşi
» Autismul va putea fi vindecat
» Cu fiica la ginecolog
» Masa de duminică
» HOROSCOP
» Năsturel – Nasturtium officinale
» Dieta de 1.800 de calorii
» Design cu aer tropical

Top