Produse de panificaţie mai sigure

Autori


Proiectul „Produse de panificaţie mai sigure şi mai competitive” a fost lansat anul trecut de Camera de Comerţ Vâlcea. Proiectul a derivat din necesitatea creşterii calităţii produselor de panificaţie şi a avut numeroase sesiuni de informare în toate cele cinci judeţe ale Regiunii Sud-Vest Oltenia.

Reprezentanţii Camerei de Comerţ Vâlcea au venit la Târgu Jiu pentru a se întâlni cu oamenii de afaceri din domeniul panificaţiei şi a-i informa despre Programul „Produse de panificaţie mai sigure şi mai competitive“. După cum a declarat Gheorghe Rizoiu, preşedintele Camerei de Comerţ Vâlcea, proiectul este destinat producătorilor mici şi mijlocii, iar scopul său este creşterea gradului de conştientizare şi a nivelului de cunoştinţe ale micilor producători din domeniul panificaţiei. Producătorii din Regiunea Sud-Vest Oltenia va trebui să se alinieze şi să-şi adapteze produsele la cerinţele Uniunii Europene. Prin implementarea acestui proiect vor fi create o asociaţie a micilor producători de panificaţie din această zonă geografică şi economică, unde vor fi furnizate informaţii despre legislaţia în domeniu, şi o bază de date despre producătorii şi furnizorii de materii prime. Specialiştii Camerei de Comerţ Vâlcea urmăresc şi editarea unui buletin informativ lunar şi a „Manualului micului producător de panificaţie“, în care se vor găsi informaţii despre cum se demarează o afacere. Până în prezent, a fost realizat un program intens de instruire a micilor producători, pentru ca aceştia să afle că vor fi sprijiniţi de specialişti pentru a se putea alinia standardelor Uniunii Europene.

Sute de producători în Oltenia  

În Regiunea Sud-Vest Oltenia sunt peste 700 de producători care activează în domeniul panificaţiei. Aceştia vor beneficia de materiale informative care le vor îmbunătăţi nivelul de informare şi cunoştinţe în domeniu. Reprezentanţii acestor producători au fost informaţi în cadrul unor cursuri ce s-au desfăşurat în ultimele luni la sediile camerelor de  comerţ din fiecare judeţ al Olteniei. Au fost trimise peste 700 de chestionare şi formulare de înscriere la firmele care se află în baza de date a camerelor de comerţ şi s-au primit doar 87 de răspunsuri. „Fiecare a putut să opteze pentru o anumită temă care se va preda la cursuri. În judeţul Vâlcea, ultimul modul de cursuri va dezvolta subiectul legislaţiei europene şi româneşti care se referă la siguranţa alimentară şi la calitatea produselor din industria alimentară. Pentru această temă au optat 13 firme din cele 21 înscrise. În Dolj, pentru aceeaşi temă au fost înscrise 23 de firme. În Gorj, s-au înscris 13 firme de panificaţie şi au participat doar şapte. Indiferenţa aceasta trebuie combătută. Vom mai organiza cursuri, vom încerca să-i atragem, pentru că este necesar să ştie cum să facă să se alinieze standardelor europene. Noi îi putem ajuta. Cursurile sunt ţinute de doi specialişti, oameni cu experienţă, de la care au ce învăţa. Cea mai numeroasă participare la aceste cursuri a fost în Vâlcea şi în Mehedinţi“, a declarat Gheorghe Rizoiu.


Gorjul mai are doar 50 de brutării

În judeţul Gorj, din cele peste 150 de brutării existente la sfârşitul anului 2006, mai există doar aproximativ 50.

Potrivit Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj, cele 53 de brutării sunt amplasate în oraşe mari, precum Târgu Jiu – nouă, Motru – patru, Târgu Cărbuneşti, Rovinari şi Ţicleni – câte trei, şi în localităţi rurale mai dezvoltate economic. Făina folosită pentru fabricarea pâinii sau pentru produse de patiserie este contractată direct de la producători din judeţele Vâlcea, Dolj, Teleorman sau chiar din import, cea mai apropiată sursă fiind Ungaria. În Gorj, există trei mori autorizate, respectiv Velpitar Târgu Jiu, Agenţia Economică Uniunea Europeană Motru şi Aviomar Ţânţăreni, opt unităţi de producere a făinii, arpacaşului şi grişului, precum şi 30 de unităţi de patiserie.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 25 iunie 2007

Actualitate

» Supracalificarea te poate transforma în şomer
» Promovabilitate de 86,4% în Gorj
» Începe bacul
» Huliganilor le-ar putea fi interzis accesul pe stadioane până la trei ani
» Ministrul justiţiei vrea ca România să nu mai fie monitorizată din 2008
» Geografia, asul din mânecă
» Mehedinţi: Poliţist cercetat pentru ucidere, premiat pentru bună conduită

Local

» Un jeep s-a răsturnat din cauza căldurii
» Popoveni, un cartier condamnat la însetare
» Craiovenii vor centru cu nume de domnitor
» Cu acoperişul în faţa blocului
» Strivit de un fişet în timp ce încerca să fure catalogul
» Păcăliţi cu mobilul
» Toboganele spaimei
» Solicitările la Ambulanţă, în scădere
» Zeci de autoturisme, avariate de grindină
» DSVSA a amânat rezultatul licitaţiei pentru laborator
» Mandatul Gabrielei Ene se decide azi
» Spânzuraţi la Rusăneşti şi Văleni
» Ucis pentru o gură de alcool
» O experienţă de coşmar pe patul de spital
» Actele la control!
» Compromis privind Tratatul Constituţional

Dolj

» Produse de panificaţie mai sigure
» Mihai Viteazul, simbolul Craiovei
» Canicula ucide
» PLD şi PD, pe liste separate
» PSD, acuzat că face opoziţie de formă

Gorj

» Închisoare pentru Mădălin Tomulescu
» Vânzătorii de lapte au devenit maratonişti
» O familie din Rovinari a furat miliarde de lei prin internet

Sport

» Olanda a câştigat titlul
» Platini vrea schimbări în Liga Campionilor
» Armenia şi Azerbaidjan au fost pedepsite
» Barca a mărit oferta pentru Chivu
» Contra a pierdut finala
» Croaţii au făcut legea pe iarbă
» Justine Henin a ridicat trofeul
» Bălăceală înainte de vacanţă
» Hagi în locul lui Olăroiu
» Scăpară de chin
» Concurenţă la mijloc

Bani & Afaceri

» Titlurile SIF Oltenia au depăşit 4,1 lei/acţiune
» Iţele retrocedărilor se încurcă la Craiova

Magazin

» Bancul zilei
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi programate
» Picătura de cunoaştere
» IA TE UITĂ

Opinii

» Europa ne dă emoţii

Top