10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCopaci tăiaţi de frica furtunilor

Copaci tăiaţi de frica furtunilor

Cel puţin 100 de copaci din municipiul Petroşani vor fi tăiaţi, la cererea locatarilor, pentru a evita eventualele accidente, din cauza furtunilor care s-au abătut în ultimele zile asupra regiunii. Ioan Dobre, directorul tehnic al Primăriei din Petroşani, declară că există foarte multe cereri din partea celor care locuiesc în zone în care se află copaci bătrâni, dar deocamdată comisiile de specialitate au decis să taie maximum 100 de copaci. „Există cel puţin 400 de cereri din partea locatarilor, însă nu vor fi tăiaţi toţi copacii. Am analizat situaţia în teren şi, pentru a evita defrişările, îi vom tăia numai pe cei care pun în pericol viaţa oamenilor şi imobilele în care locuiesc“, a declarat Dobre.
Pentru activitatea de tăiere a copacilor, administraţia publică locală a făcut o selecţie de oferte şi firma Tomtara, care a câştigat licitaţia, va tăia fiecare copac cu aproximativ 200 de lei, pentru a se încadra în bugetul alocat de aproximativ 17.000 de lei. Restul copacilor, care nu prezintă pericol, vor fi doar fasonaţi, iar autorităţile locale spun că vor duce lemnul la săracii care sunt în evidenţele primăriei şi care se încălzesc cu sobe pe lemne.
Furtunile din ultimele zile au produs mai multe pagube materiale în întreg judeţul şi mai mulţi pomi au fost rupţi sau smulşi din rădăcini de vântul puternic, aşa încât sute de oameni au făcut cereri pentru a scăpa de copacii putreziţi sau foarte bătrâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU