13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn scaun pentru doi presedinti

Un scaun pentru doi presedinti

Un presedinte in acte si altul care exercita aceasta functie, asa se poate caracteriza situatia de la UJALP Dolj. Dupa ce a câstigat doua procese, impotriva actualei conduceri, Paul Dumitrache, presedintele din acte, inca isi cauta dreptatea pe la usile instantei.


De aproximativ un an, in sânul Uniunii Judetene a Asociatiilor de Locatari si Proprietari (UJALP) Dolj se duce o lupta acerba pentru functia de presedinte. De o parte, Paul Dumitrache, cel care a pus bazele asociatiei si a ocupat acest fotoliu din 1994 si pâna in 2006, iar de cealalta parte a baricadei, Dan Remus, cel care tine acum frâiele asociatiei. Nemultumiri exista de ambele parti, lupta mutându-se in sala de judecata, unde instanta a dat dreptate pâna acum lui Dumitrache, care ar fi trebuit sa fie repus in functie. Barbatul sustine insa ca au fost ignorate legea si decizia instantei de judecata, nefiind facuta o treaba ca la carte, desi avea o decizie executorie de a conduce din nou UJALP Dolj.


„Am actionat in judecata noii reprezentanti ai uniunii, pentru mai multe nereguli pe care le-am constatat, si am câstigat pâna acum toate procesele. Totul a pornit de la Adunarea Generala care a avut loc in iunie 2006. Atunci, in urma unor discutii aprinse cu câteva persoane care doreau sa ma inlature, am parasit sala. Cei cu care am avut disputa au ales pe altcineva in locul meu, consemnând in procesul-verbal ca mi-am dat demisia, ceea ce nu era adevarat“, a declarat Paul Dumitrache.


Doua procese câstigate de Dumitrache


Dupa ce a primit instiintarea de desfacere a contractului de munca, Dumitrache a apelat la instanta, magistratii de la Tribunalul Dolj stabilind repunerea acestuia in drepturi. Crezând ca toate divergentele vor lua sfârsit aici, barbatul s-a adresat unui executor judecatoresc pentru a fi repus in drepturi asa cum stabilise instanta de judecata.


„Nici la executorul judecatoresc, Mircea Iacob, nu am gasit intelegere deoarece acesta doar a mers cu mine la noul presedinte si i-a comunicat decizia, fara sa il oblige sa-mi dea stampila, actele si cheile de la birou. Nici astazi nu ocup functia care ar trebui, deoarece asa-zisul presedinte nu vrea sa respecte legea“, a adaugat Dumitrache.


Reprezentantul biroului executorului judecatoresc, avocat Claudiu Moraru, a precizat ca, pentru a obtine ce isi doreste, barbatul este nevoit sa se adreseze din nou instantei.


„Trebuie sa ceara magistratilor ca in titlul executoriu sa fie mentionate si predarea obiectelor mentionate de el“, a declarat Claudiu Moraru.


Actualul presedinte, Dan Remus, a declarat ca Dumitrache nu mai era de mult dorit la conducerea uniunii, iar schimbarea lui a fost ceruta de mai multi membri. Vazând ca nu ii pot desface contractul de munca, reprezentantii UJALP Dolj au cerut instantei sa stabileasca nulitatea contractului de munca. Si aici insa magistratii au dat câstig de cauza, pe 12 februarie 2007, lui Paul Dumitrache.


Presedinte doar in acte


Vazând ca nu gaseste intelegere sa ocupe locul care sustine ca i se cuvine, Dumitrache a decis sa ii actioneze si el in judecata pe asa-zisii reprezentanti ai uniunii, pentru ca instanta sa stabileasca nulitatea procesului-verbal incheiat la sfârsitul Adunarii Generale din iunie 2006, in care se stipula ca si-a dat demisia. Pentru a dovedi ca are dreptate, acesta afirma ca nu exista nici un act in care el sa fi spus ca demisioneaza.


„Ilegalitatile se tin lant la UJALP Dolj. Se incheie acte ilegale, care nu ar trebui semnate de Dan Remus atâta timp cât nu el este presedintele recunoscut de instanta de judecata. O sa apelez din nou la organele legii pentru a putea sa imi reiau toate drepturile. Am incercat sa iau stampila si toate documentele, dar presedintele a refuzat sa le inmâneze. Nu vreau scandal, asa ca am preferat sa mai astept“, a concluzionat barbatul.


Nemultumit de situatia creata este si Dan Remus, care sustine ca el nu a dorit in mod special aceasta functie, insa a fost ales in iunie 2006.


„Fostul presedinte si-a incheiat contractul de munca pe durata nedeterminata contrar statutului, deoarece este ales pe patru ani, iar Adunarea Generala il poate revoca oricând din functie. Au fost mai multe probleme, iar membrii au hotarât ca nu-l mai vor si m-au desemnat pe mine sa ii reprezint“, a explicat Remus.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU