21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalApele minerale din Gighera, pierdute in hârtii

Apele minerale din Gighera, pierdute in hârtii

Afacerea cu ape minerale a primarului din comuna Gighera incepe sa „miroasa“ din ce in ce mai urât. Edilul Dabuleanu a refuzat miercuri sa arate documentele prin care au fost vândute terenurile pe care se afla izvoarele de apa minerala din comuna.


Itele din jurul vânzarii celor 2,5 hectare de teren pe care se afla patru izvoare forate de apa minerala si ruinele bailor de la Gighera au fost incurcate miercuri si mai mult de primarul Ion Dabuleanu. Dupa ce marti a recunoscut ca a vândut la licitatie pamântul, miercuri primarul a dat din colt in colt, incercând sa gaseasca un document care sa ateste spusele sale. In mod surprinzator, dar si inexplicabil, Ion Dabuleanu a declarat ca procesul-verbal prin care câstigatoare a licitatiei a fost declarata firma patronata de consateanul sau Puiu Dobrescu nu este la dosar si a ridicat din umeri când a fost vorba sa infirme faptul ca izvoarele nu pot fi folosite de proprietar dupa bunul plac. „Nu e in dosar procesul-verbal, poate ne spunea secretarul, dar e plecat la Craiova. Altceva nu mai e nimic aici. Puteti sa il intrebati pe el (Puiu Dobrescu – n.r.), ca el sigur are procesul-verbal“, a spus primarul. Incercând sa gaseasca hârtiile „pierdute“ din dosar, subalternul primarului, vicele Marin Tudor, a fluturat prin fata reporterilor GdS caietul de sarcini al licitatiei, sustinând ca acela este de fapt procesul-verbal. „Dupa ce am semnat procesul-verbal nu a mai venit sa facem contractul de vânzare-cumparare pentru ca in caietul de sarcini este stipulat faptul ca vânzarea se face doar in conditiile in care proprietarul face pe acest teren o baza de tratament si una sportiva“, a spus Tudor. Contactat telefonic, Puiu Dobrescu a confirmat insa faptul ca procesul-verbal de câstigare a licitatiei exista.


Primaria mai are izvoare… dar nu de vânzare


Edilul-sef al Gigherei pare insa convins de faptul ca nu pe terenurile lui Puiu Dobrescu zac bogatiile minerale ale comunei. Din surse numai de el stiute, Dabuleanu sustine ca orice forare facuta la mai mult de 40 de metri chiar in comuna ar scoate la iveala ape minerale cu calitati deosebite. In plus, este gata sa puna la bataie pentru un proiect amplu alte izvoare de apa minerala, care, dupa cum sustine primarul, ies la suprafata in mod natural. „A venit si Dinel Staicu aici si a vrut sa ia terenuri de la primarie. N-a vrut sa ia pamântul cu ruinele, ca nu i-au placut. Nu ne-am inteles pentru ca nu a fost de acord sa intram in parteneriat, voia sa cumpere terenul, iar eu voiam ca el sa vina cu banii pentru complex si noi, primaria, cu pamântul“, a spus Dabuleanu.


Primarul Dabuleanu, suparat pe CJ


Desi a avut timp destul sa gaseasca investitori sau sa intocmeasca proiect pentru a obtine finantare externa, primarul comunei Gighera sustine ca, in cei 11 ani de când ocupa functia, eforturile sale de a valorifica apele minerale prin constructia unui complex balnear au fost zadarnicite de administrabilii care s-au perindat pe la conducerea judetului. „Nu m-au ajutat cu nimic, m-au dus cu zaharelul toti anii astia si acum ma arata cu degetul!“, a spus cu naduf primarul Dabuleanu. In timp ce autoritatile arunca pisica de la una la alta, invinuindu-se pentru faptul ca in Gighera nu s-a realizat pâna acum nimic, singurele care se bucura de beneficiile apelor minerale din comuna sunt gâstele localnicilor, lasate nestingherite pe balta. Poate ca peste câtiva ani, cu putin efort din partea tuturor, de resursele naturale ale Gigherei vor ajunge sa se bucure si doljenii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS