12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal80 de lei pentru cinci zile de caldura

80 de lei pentru cinci zile de caldura

Lipsa unui gigacalorimetru la scara blocului a determinat ca factura pentru octombrie, la un apartament cu doua camere, sa ajunga la 73 de lei. Asta in conditiile in care agentul termic a fost furnizat doar cinci zile.


Desi in octombrie caldura a fost furnizata doar cinci zile, locatarii din imobilele 24, 25 si 25 prim, de pe bulevardul Nicolae Titulescu, au fost obligati sa achite facturi prea mari pentru agentul termic pe care nu aveau cum sa-l consume. Nemultumirea craiovenilor „inselati“ este cu atât mai mare cu cât in septembrie sesizasera Regia Autonoma de Termoficare (RATf) Craiova de lipsa unor gigacalorimetre care sa contorizeze consumul de agent termic.


Blocurile cu gigacalorimetru, norocoase la facturare


„Un apartament cu doua camere a avut de plata in jur de 73 de lei, iar unul cu trei camere 92 de lei, asta in cazul celor trei imobile. Ceea ce ne-a deranjat a fost diferenta prea mare intre noi si celelalte trei blocuri de vizavi, 21, 22 si 22 prim, care au avut la doua camere 13 lei, iar la trei 19 lei, la care regia a montat doua contoare. De ce am fost obligati sa dam atâtia bani? Nimeni nu ne da un raspuns. Situatia este inacceptabila pentru ca agentul termic a fost furnizat câteva zile“, a subliniat Ilie Draghici, locatar in blocul 25 prim, de pe bulevardul Nicolae Titulescu.


Afirmatiile barbatului sunt sustinute si de unii dintre vecini, care sunt de parere ca nu le pot fi puse in cârca toate pierderile din reteau RATf Craiova. Oamenii sunt de parere ca intentionat blocurile 24, 25 si 25 prim nu au fost contorizate pentru a suporta diferenta intre productia regiei si consumul inregistrat la gigacalorimetrele celorlalte imobile.


„Adica le-am trimis atâtea sesizari ca nu avem gigacalorimetru si ei aduc unul abia pe la sfârsitul lui noiembrie sa-l instaleze. Spre surprinderea noastra, factura din acea luna a fost mai mica decât cea din octombrie, desi agentul termic a fost furnizat nonstop. De exemplu, la doua camere a ajuns la aproximativ 50 de lei. Rationamentul facturarii nu il intelegm nici macar noi, care suntem direct afectati“, a declarat alt locatar, care nu a dorit sa isi dezvaluie identitatea.


Gigacalorimetrul inexistent, reverificat la Timisoara


Ilie Draghici sustine insa ca angajatii regiei nu stiu pe ce lume traiesc deoarece, dupa ce a sesizat si regia, in raspunsul care i-a fost trimis se mentiona ca gigacalorimetrul de la blocul sau se afla la Timisoara unde este reverificat. „Pai, cum sa fie la Timisoara daca noua nici macar nu ne-au pus? Ce sa reverifice daca el nu exista? Nu mai stim ce sa intelegem din raspunsurile lor“, a incheiat Draghici.


In schimb, conducerea regiei sustinea ieri ca nu cunostea acest caz, insa va analiza cu atentie, urmând sa identifice daca s-a produs vreo greseala la facturarea caldurii in cazul celor trei blocuri.


„Nu mi-a fost adusa in atentie aceasta situatie si nu va pot spune daca este sau nu adevarat, sau corect calculat. Cel mai bine locatarii nemultumiti, din respectivele imobile, sa se prezinte la serviciul facturare pentru a lamuri situatia si a se vedea daca s-a produs vreo greseala asupra modului de calcul realizat de angajatii nostri“, a declarat Nicolae Degeratu, director adjunct al RATf Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS