10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSecond hand de Romanesti

Second hand de Romanesti

Proprietarii de automobile interesati sa vânda dupa 1 ianuarie 2007 s-au pregatit din timp inmatriculându-si masinile inainte sa se aplice taxa speciala.


In ceea ce priveste automobilele aduse din import, in prima zi a târgului auto „european“ din Romanesti au fost numai masini inscrise anul trecut, fara ca preturile sa fie afectate de taxa de prima inmatriculare. Preturile automobilelor din import pornesc de la 7.000 de euro pentru un Fiat, 10.500 pentru un Passat, ajungând pâna la 12.500 pentru un Mercedes.


„Am adus masina pe 22 decembrie si m-am grabit sa o inmatriculez ca sa nu am probleme cu taxa asta“, a declarat unul dintre cei prezenti ieri in târg, proprietarul unul Opel Astra adus recent in tara.


Un domn din Craiova care s-a recomandat simplu Nicu avea la vânzare un Golf IV.


„Masina am luat-o din Germania, anul trecut. I-am facut tot ce era nevoie, verificari, inspectia tehnica, si am inmatriculat-o imediat. Pentru o masina ca asta, numai taxa este acum in jur de 3.000 de euro. Mai am doua masini, iar pe asta o vând cu 9.200“.


Firmele, prezente numai cu modelele inmatriculate de pe stoc


In târg nu au venit doar particulari. Era prezenta si o firma din Pitesti care comercializeaza automobile second hand de import. Una dintre masinile scoase la vânzare, un Fiat fabricat in 2002, cu motorizare diesel, al carui pret era de 6.950 de euro, ar ajunge la 9.000 de euro, conform reprezentantului firmei, un domn Tanase. „Va dati seama ca nu ar mai cumpara nimeni daca pe un model ca acesta as cere atât de mult. Inainte de 1 ianuarie noi am inmatriculat tot parcul de masini, iar acum vindem numai din stoc si nu aducem nimic pâna nu trece nebunia asta cu taxa de prima inmatriculare“, a declarat reprezentantul firmei „R si A“.


Interesul cumparatorilor a ramas la fel de mare


Prima zi de târg a adus sute de craioveni dornici sa-si cumpere masini second hand din import. Unii dintre cei care au venit la târg se interesau doar de preturi si de modele de la oferta, iar altii, ce-i drept, mai putini, cautau ceva convenabil ca raport pret-calitate. Pentru o parte dintre ei, plecatul la „cumparaturi“ a dat roade. Au vazut masina care le-a placut si care se plia pe suma de bani din buzunar si le-au dat de lucru „dactilografilor“ de la masute, ce le stateau la dispozitie pentru redactarea actului de vânzare-cumparare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU