13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConsiliul judetean, patron de restaurant fara profit

Consiliul judetean, patron de restaurant fara profit

Nuntile, botezurile si pomenile nu sunt cu siguranta punctul forte al administratiei doljene. Cel putin asa reiese daca ar fi sa socotim profitul realizat anul trecut de societatea de profil a consiliului judetean.


Societatea Comerciala Parc Turism, la care unic actionar este Consiliul Judetean Dolj, are in componenta doua subunitati, restaurantul Flora si restaurantul-hotel Parc, situate in centrul Craiovei, pe strada Mihai Viteazul, respectiv strada Bibescu. Desi veniturile realizate in 2005 de cele doua unitati sunt consistente, peste 28 de miliarde de lei vechi intrând in conturile Parc Turism, societatea a facut profit doar 1,4 miliarde de lei. In plus, nici macar banii acestia nu s-au dus toti in buzunarul CJ Dolj, conform legii, doar jumatate din suma reprezentând dividende la care are dreptul institutia. Constantin Raducanoiu, directorul societatii Parc Turism, a declarat ca partea cealalta din profit se imparte intre angajati si se reinvesteste. „Conform legii, din profitul realizat, 50% se duce la consiliul judetean sub forma de dividende, alta parte se reinvesteste si alta se imparte la angajati“, a spus directorul Constantin Raducanoiu. Acesta a precizat ca societatea pe care o conduce a platit toate darile catre stat si nu are in acest moment nici o datorie.


Nici un leu in 2006 pentru consiliul judetean


Cercetând mai departe, am aflat insa ca administratia doljeana nu a primit de fapt nici un ban in 2006 pentru profitul realizat de Parc Turism in 2005. Chiar daca a primit 700 de milioane de lei vechi de la Parc Turism, presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat ca si acesti bani au fost pusi la dispozitia societatii, in vederea realizarii unor investitii. In opinia lui Prioteasa, „consiliul judetean nu este o societate pe profit“ si deci scopul Parc Turism este acela de a-si mentine competitivitatea pe piata, cu atât mai mult cu cât CJ Dolj nu poate contribui cu bani pentru modernizarea restaurantelor si hotelului. „Le-ar trebui de 100 de ori mai multi bani pentru ca au de facut foarte multe investitii ca sa fie competitivi pe piata. Ar trebui refacute instalatiile la hotel, ar trebui puse la punct restaurantele si de aceea si partea de profit care ne-ar fi revenit noua le-am pus-o la dispozitie pentru ca institutia pe care o conduc nu are dreptul sa aloce bani pentru investitii. Sunt obligati sa se autogospodareasca“, a spus Ion Prioteasa. Ramâne de vazut care va fi situatia in 2007, dat fiind faptul ca doar pâna la 31 octombrie 2006 veniturile Parc Turism ajunsesera deja la peste 28 de miliarde de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU