17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste cu iz de detergent

Peste cu iz de detergent

Printre „delicatesele“ pe care craiovenii le gasesc in hipermarketul PIC in aceasta perioada se regasesc pestele cu miros de detergent si pui la rotisor cu tot cu pene. Conducerea centrului comercial considera ca de vina sunt clientii, care vin in numar mare sa cumpere produsele puse la vânzare.


Hipermarketul PIC si-a lansat oferta de Sarbatori cu produse cât mai variate. De la peste cu miros de detegent sau pui la rotisor cu pene, clientii pot descoperi ca in punga se afla un produs diferit de cel trecut pe eticheta si pe bon. Este cazul unui craiovean, client fidel al magazinului, care, dupa ce a plecat acasa cu plasele pline de cumparaturi si a lasat in hipermarket câteva milioane, a descoperit ca pestele proaspat pe care il cumparase avea miros de detergent. „L-am intrebat pe cel care mi-a cântarit crapul daca este proaspat si acesta mi-a spus ca tocmai a fost taiat. Am vrut sa ma asigur pentru ca acum câteva saptamâni am cumparat stiuca file si avea miros de detergent. De aceasta data nu am mai luat stiuca, ci crap, care avea acelasi miros. Vreau si eu o explicatie pentru ca nu este normal ce se intâmpla. Daca il gateam si ii dadeam copilului meu sa manânce?“, a povestit craioveanul reporterilor GdS.


Miros de detergent la raionul de peste


Reporterii GdS au sesizat Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj care a mers in control in raionul de peste al hipermarketului PIC. Inspectorii OJPC au descoperit ca mirosul de detergent a cuprins si alte specii de peste care erau expuse la vânzare, 1,5 kilograme de stiuca fiind retrase de la comercializare. Cât despre crapul românesc file cumparat de craiovean, acesta era de fapt crap chinezesc, produs care fusese etichetat gresit. Eroarea angajatilor PIC l-a ars un pic pe client la buzunar, acesta platind pentru 960 de grame de crap chinezesc 10,4 RON, atât cât ar fi dat pentru 1,8 kilograme de crap autohton. Pentru toate aceste greseli, hipermarketul a primit cadou o amenda din partea OJPC Dolj. „Am scos de la vânzare 1,5 kilograme de stiuca alterata. Amenda este intre 500 si 3.000 RON, la care se adauga o amenda intre 200 si 2.000 RON pentru etichetare gresita. Atunci când cetateanul care a cumparat crapul va face o reclamatie, ii vom sanctiona si pentru acest lucru“, a explicat Maria Draghici, inspector principal OJPC Dolj.


Pui la rotisor cu tot cu pene


Cum hipermarketul PIC este client vechi al OJPC Dolj, reprezentantii conducerii magazinului, care au asistat la descoperirile inspectorilor de la Protectia Consumatorului, au primit linistiti cea de-a doua amenda din aceasta saptamâna si au aflat ca au mai pierdut un client fidel. „Ieri le-am mai dat o amenda pentru ca am primit o reclamatie pentru un pui la rotisor care avea pene, azi au fost amendati din nou. Asa se intâmpla daca nu respecti legea. Noi ii tratam pe toti agentii economici la fel, indiferent ca sunt mari sau mici, pentru ca nu trebuie sa se joace cu sanatatea cumparatorilor“, a precizat Gheorghe Marinescu, directorul OJPC Dolj. Conducerea hipermarketului PIC a gasit insa repede vinovatul – clientii. Acestia vin in numar prea mare la magazin, iar angajatii mai uita puii nejumuliti si mai arunca detergent pe peste. „Fiind volumul foarte mare de vânzari este imposibil sa nu apara si astfel de probleme. S-a facut o eroare de etichetare si vom plati pentru ca este greseala noastra, dar nu imi explic cum pestele poate sa aiba miros de detergent. Ne pare rau ca din aceasta cauza am pierdut un client, deoarece concurenta este foarte mare si noi vrem sa ne multumim clientii, nu sa ii pierdem“, a spus Dan Petre, inlocuitorul directorului hipermarketului PIC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS