16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Respecta noul Cod Rutier!“

„Respecta noul Cod Rutier!“

Desi intersectia bulevardului Stirbei Voda cu strada Râului a fost semaforizata de curând, pentru a reduce numarul de accidente inregistrate in zona, unii soferi ignora semafoarele. Ieri, in jurul orei 10.30, trei autoturisme, care circulau de la Ciuperca spre cartierul Fata Luncii din Craiova, pe bulevardul Stirbei Voda, au virat dreapta pe strada Râului, in timp ce semaforul indica rosu. Pâna la 1 decembrie, nerespectarea culorii rosii a semaforului constituia contraventie si se sanctiona cu amenda de la unu la trei milioane de lei. Noul Cod Rutier stipuleaza, la articolul 90, ca nerespectarea culorii rosii a semaforului constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a ll-a de sanctiuni, adica intre patru si cinci puncte-amenda. Pe lânga puncte, se aplica si sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.


Sanctiuni


Conducerea IPJ Dolj s-a sesizat dupa publicarea in GdS a fotografiilor cu Loganul politistilor de la Rurala, care, in cursul diminetii de luni, a depasit o coloana oprita la semaforul din intersectia strazilor Calea Bucuresti cu Calea Unirii. Soferul masinii politiei a fost identificat, iar ieri a fost chemat la Biroul Politiei Rutiere, unde a fost sanctionat cu trei puncte-amenda in valoare de 990 de mii de lei.


Campanie


Acest articol este rezultatul campaniei de prevenire a accidentelor de circulatie si de promovare a bunei conduite in trafic, initiata de cotidianul Gazeta de Sud. Zilnic, redactorii GdS monitorizeaza traficul din municipiul Craiova pentru a surprinde greselile pe care le savârsesc in mod voit atât conducatorii auto, cât si pietonii. Fotografiile realizate sunt publicate impreuna cu precizarile referitoare la contraventiile sau infractiunile inregistrate, dar si sanctiunile pe care le risca autorii.


Craiovenii care pot furniza imagini ce scot in evidenta incalcari ale normelor de circulatie le pot trimite la adresa [email protected], insotite de o scurta descriere a locului unde au fost surprinse. Acestea vor fi publicate in Gazeta de Sud, in functie de situatiile surprinse si de calitatea tehnica a materialelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS