16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNovara T Impex, pe lista neagra

Novara T Impex, pe lista neagra

Din cauza lucrarilor de proasta calitate, SC Novara T Impex a intrat pe lista neagra a Ministerului Educatiei si Cercetarii, putând sa nu mai fie acceptata la nici o licitatie.


Reabilitarea Liceului CFR din Craiova este departe de a fi finalizata, desi, teoretic, inca din luna octombrie elevii ar fi trebuit sa urmeze cursurile in cladirea A. Pentru ca executantul, SC Novara T Impex, nu a fost capabil sa isi indeplineasca obligatiile contractuale, inaugurarea incintei a fost amânata pâna anul viitor, pe 31 mai. Nemultumiti de colaborarea cu aceasta societate sunt atât reprezentantii unitatii scolare, cât si cei ai Ministerului Educatiei si Cercetarii, care supravegheaza derularea lucrarilor. Mai mult, pentru a reusi sa scape de aceasta povara, numita SC Novara T Impex, coordonatorul judetean al proiectului finantat de Banca Europeana de Investitii si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Ioan Pescaru, a trimis o informare catre minister pentru ca societatea sa nu mai fie acceptata la nici o licitatie. In acest fel, Pescaru spera sa scape in sfârsit de toate bataile de cap pe care le-a avut cu SC Novara T Impex. „Nemultumiri in legatura cu lucrarile nu au fost reclamate doar de mine, ci si de colegii mei din judetele Gorj si Vâlcea. Colaborarea cu SC Novara T Impex a creat probleme mai multor reprezentanti in teritoriu ai ministerului. Din acest motiv, ne dorim sa nu mai fie acceptati la licitatiile organizate ulterior“, a declarat Ioan Pescaru.


Conducerea Liceului CFR vrea sa sesizeze MEdC


De aceeasi parere este si directoarea Liceului CFR, Luminita Tenea, care spera ca la sfârsitul acestui an sa le poata asigura elevilor sai o incinta moderna in care sa poata invata. Asteptarile conducerii unitatii de invatamânt nu au putut insa sa prinda contur deoarece lucrarile au intârzieri serioase. „Finisajele sunt de proasta calitate, iar ornamentele nu sunt restaurate conform modelului initial. Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai mult este faptul ca plafonul de la etaj, care era prevazut cu consolidare armata, nu s-a realizat nici pâna acum. Nu stiu când vor face aceasta lucrare pentru ca deja s-a lasat frigul si sub 5 grade Celsius orice constructor stie ca nu se poate turna beton“, a precizat Luminita Tenea. Intrigata de stadiul lucrarilor, directoarea liceului este si ea hotarâta sa reclame la MEdC neseriozitatea cu care SC Novara T Impex a tratat realizarea lucrarilor la unitatea scolara pe care o conduce. „In ultima perioada au mai grabit lucrarile. Chiar azi (ieri – n.r.) am fost pe santier si aveau la lucru 35 de oameni. In prezent a fost reabilitata 50% din fatada. Chiar daca au realizat lucrari de proasta calitate, vreau sa precizez ca nu vor pleca din scoala pâna când nu vor indrepta toate greselile facute. Pentru ca anul trecut, din decembrie pâna in martie, au intrerupt lucrarile din cauza vremii nefavorabile le-a fost prelungit termenul de predare pâna pe 31 mai 2007. Noi speram ca pâna atunci vor fi terminate, iar elevii vor putea invata in corpul A“, mai spus Ioan Pescaru. In ciuda insistentelor GdS de a obtine un punct de vedere al directorului de la SC Novara T Impex, in cursul zilei de ieri nu am reusit sa obtinem o declaratie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS