21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSkoda Roomster, pe piata craioveana

Skoda Roomster, pe piata craioveana

Roomster a fost lansat miercuri la showroom-ul Skoda, prezentare organizata de Autec Autotechnik Craiova, dealer autorizat Skoda. Noul model a fost prezentat publicului de invitatul special, Roxana Ciuhulescu, gazda emisiunii ProMotor.


Programul a fost asigurat de Clubul Patricia Dance si de trupa de dans a Centrului Scolar pentru elevi cu deficiente auditive.


In cadrul lansarii a fost prezentat si primul model Skoda Roomster vândut in România, posesor fiind Viorel Popa din Craiova.


Gama de modele Skoda pentru 2006 s-a extins la patru prin adaugarea unui proiect nou, acest nou membru al familiei primind numele Roomster, pentru a-i sublinia caracteristicile fundamentale: un spatiu generos peste media categoriei, pentru pasageri si bagaje, si extraordinara flexibilitate interioara. Prin Roomster, Skoda incearca sa aduca idei noi in segmentul mediu inferior al modelelor hatchback ca si in cel al monovolumelor compacte.Dezvoltatea prototipului Roomster, expus la Salonul Auto de la Frankfurt in urma cu trei ani, a reprezentat o provocare pentru SkodaAuto. Inginerii si designerii din Mlada Boleslav au creat un concept care, desi urmareste liniile unui van compact, difera de competitorii sai din acest segment aflat in expansiune prin designul neobisnuit. Volumul portbagajului intre 450 si 530 de litri, in ciuda lungimii de 4.205 mm, plaseaza Roomster in topul clasei sale.


Un prieten pentru familie


Noul model se vrea un prieten pentru familie, airbag-urile frontale si laterale protejând pasagerii in caz de accident. La acestea se adauga centurile de siguranta pretensionate, cu sistem de prindere in trei puncte. Farurile adaptive sunt disponibile ca optiune. Când se conduce pe intuneric, farurile principale urmaresc directia rotilor frontale, oferind soferului un unghi de vizibilitate mai mare. Ca inovatie la Roomster se regasesc plafonul panoramic din sticla, imobilizatorul electronic pentru protectie impotriva furtului, seria sasiului (VIN) inscriptionata cu laser pe toate geamurile, sistemul de navigatie cu functie dinamica TMC, ca alternativa la acesta din urma fiind disponibil un sistem de navigatie Via Michelin. Trei motoare pe benzina si trei diesel sunt oferite pentru Roomster. Gama celor pe benzina incepe cu un motor de 1.2 litri si 12 supape, de 64 CP, un motor de 1.4 litri cu patru cilindri, de 86 CP, cel mai puternic propulsor pe benzina fiind cel de 1.6 litri cu 105 CP. Gama diesel consta in doua motoare de 1.4 litri si 1.9 litri, acesta din urma generând un cuplu de 240 Nm la 1.800 rpm si o putere de 77 kw (105 CP). In functie de motorizare, Roomster atinge o viteza maxima intre 155 si 184 km/h. Toate motoarele sunt cuplate la o cutie de viteze manuala cu cinci trepte, o transmisie automata fiind disponibila optional pentru motorizarea 1.6 MPI / 77 kW (102 CP). Productia de serie a modelului Skoda Roomster a inceput in luna iunie 2006 la uzina Skoda din Kvasiny, de pe ale carei linii de productie a iesit in anii ’60 gama sport a modelului Felicia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS