16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAcces cu liftul in Primaria Craiova

Acces cu liftul in Primaria Craiova

Persoanele imobilizate in carucioare sau care nu pot urca scarile din diverse motive de sanatate vor putea intra in sediile Primariei Craiova cu ajutorul unor elevatoare speciale.


Cladirile in care isi desfasoara activitatea diverse compartimente ale municipalitatii vor fi dotate la inceputul anului 2007 cu elevatoare speciale pentru accesul in institutie al persoanelor cu handicap locomotor sau al altor persoane care nu pot urca pe scari. Ideea apartine sefului Serviciului administrativ al Primariei Craiova, Constantin Voichescu. „Ne-am gândit ca prin inlocuirea platformelor de lemn cu lifturi vom schimba si fata cladirilor primariei. E adevarat ca aceste platforme pot fi demontate si amplasate la loc relativ repede, dar tot ramâne problema depozitarii si a oamenilor care ar trebui sa le care, pe când elevatoarele vor da un aspect modern si vor asigura si accesul celor care nu pot folosi scarile, la orice ora“, a spus Voichescu. El a precizat ca, intr-o prima faza, astfel de echipamente vor fi amplasate la intrarea dinspre strada Romul in sediul din strada A.I. Cuza nr. 7 a Primariei Craiova, la Casa Casatoriilor de pe strada Unirii si la cladirea Palace, de la intersectia strazii Unirii cu strada A.I. Cuza. Voichescu sustine ca a discutat cu sefii despre aceasta investitie si ca a primit avizul sa fundamenteze cheltuiala, numai ca are o mare problema inainte de a cere bani din bugetul pe 2007: nu stie cât costa utilajele. „Am gasit o firma din Timisoara care s-a oferit sa ne dea detalii despre astfel de elevatoare, dar si despre altele care ar putea fi instalate in interior, pentru scari mult mai inalte si de diverse forme, cum este cazul celor din cladirea centrala a primariei“, a aratat Constantin Voichescu.


Administrativul vrea si o utilitara


La capitolul „autoritati executive“ din bugetul pe 2007 al Craiovei vor mai fi cuprinsi bani pentru achizitionarea unei autoutilitare, de care instalatorii, electricienii, mecanicii si femeile de serviciu ai primariei ar avea mare nevoie. Seful lor, Constantin Voichescu, sustine ca angajatii de la intretinere fac naveta intre imobilele primariei cu tramvaiul, carând truse de scule si diverse materiale. „Nu e posibil sa-i trimit pe oameni cu punga de cuie si cu trusele de unelte cu tramvaiul sau cu autobuzul pâna la sediul din cartierul Lapus, de pilda. Ce sa mai vorbim de mobilier, pe care de multe ori il caram cu masinile personale. Cred ca o utilitara auto ne-ar scapa de multe inconveniente“, a spus Voichescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS