29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalParintele Calciu a incetat din viata

Parintele Calciu a incetat din viata

Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, unul dintre disidentii cei mai inversunati din perioada comunista, exilat in SUA, a murit marti seara, dupa o grea suferinta. Intr-un comunicat al Bisericii Ortodoxe, se precizeaza ca parintele Calciu Dumitreasa, „aflat luna trecuta intr-o vizita in România, s-a aflat intr-o grea suferinta“, iar „Prea Fericitul Parinte Teoctist i-a facut o vizita in timp ce se afla la Spitalul Militar Central“.


Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa s-a nascut in 1926 la Mahmudia, Tulcea. A facut in total 21 de ani de inchisoare sub comunisti (1948-1964; 1979-1984), Ceausescu considerându-l dusmanul sau personal, dupa cum se arata in „Razboiul intru cuvânt“, una din cartile preotului.


In exilul din SUA si-a continuat lupta in numele lui Dumnezeu si eforturile pentru apararea intereselor românilor, fiind autorul ideii Romfest si fiind unul din fondatorii evenimentului bienal, cea mai mare sarbatoare a românilor de pretutindeni, al carui Comitet International il conduce. Parintele Calciu a slujit la Biserica Ortodoxa Româna „Sfânta Cruce“ din Alexandria, Washington si a venit deseori in tara, ultima data luna trecuta, pentru participare in evenimente religioase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU