10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCarte pe timp de greva japoneza

Carte pe timp de greva japoneza

In scolile si liceele doljene a inceput strângerea de semnaturi pentru demiterea ministrului educatiei si cercetarii, Mihail Hardau, iar sindicalistii din invatamânt se pregatesc de greva japoneza.


Sindicalistii din invatamântul doljean nu vor sa iroseasca si ultima sansa pe care o mai au pentru a obtine marirea salariilor si vor organiza o serie de proteste pentru a-i determina pe parlamentari sa voteze majorarea lefurilor cu 23%. In ziua in care se vor discuta in parlament amendamentele respinse la Legea bugetului pe 2007, profesorii doljeni „vor marca“ momentul printr-o greva japoneza. „Greva japoneza va incepe atunci când parlamentarii se vor aduna in plen si o sa dureze pe toata perioada votarii bugetului. Incercam in acest fel sa ii determinam sa se intoarca si spre noi si speram ca acum, in al 12 ceas, alesii nostri isi vor aminti si de bugetarii din invatamânt“, a explicat Constantin Rada, presedintele Uniunii Sindicatelor Independente din Invatamânt (USII) Dolj.


Sindicalistii doljeni, intre demiterea lui Hardau si inghetarea anului scolar


Dupa ce in urma cu o saptamâna cei 18 parlamentari care au respins amendamentul de realocare a 420 de milioane de lei din fondurile pentru investitii pentru cheltuielile de personal au fost trecuti pe lista rusinii si li s-au pus afise in toate scolile, acum ministrul Hardau este pus la zid. Sindicalistii din invatamânt au demarat operatiunea de strângere de semnaturi pentru a cere demiterea ministrului in toate unitatile de invatamânt din tara. In plus, membrii de sindicat vor fi consultati printr-un referendum pentru boicotarea tezei unice si a examenelor nationale care vor avea loc la anul. „Daca politicienii vor manifesta aceeasi indiferenta fata de dascalii acestei tari, in anul 2007 nu va fi liniste in invatamânt si exista riscul major de declansare a unei greve generale, care ar putea conduce la blocarea sfârsitului de an scolar“, a precizat Rada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS