10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConsiliere spirituala pentru detinute

Consiliere spirituala pentru detinute

Doi reprezentanti ai unor culte religioase crestine au vizitat joi Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, in cadrul unei intâlniri periodice de consiliere spirituala a celor 64 de detinute. Actiunea s-a desfasurat sub patronajul Fundatiei Prison Fellowship Romania.


„Venim aici, periodic, de câtiva ani, pentru a avea astfel de intâlniri cu detinutele“, a declarat bucuresteanul Traian Coteanu. „Noi reprezentam religii diferite – biserica baptista, respectiv cea evanghelica. Activitatea noastra este interconfesionala, in sensul ca nu incercam sa-i atragem pe detinuti spre religia noastra, ci doar sa-i apropiem de religie, de adevar“, a mentionat clujeanca Lidia Dan.


Când au aflat ca ambii consilieri spirituali au sosit, detinutele s-au adunat in curtea de plimbare. Intâlnirea cu cei doi reprezentanti ai bisericii a inceput cu o rugaciune, detinutele rugându-se cu smerenie pentru sufletele lor, dar si pentru cel al directorului inchisorii, dupa care au interpretat in cor un cântec bisericesc. Au vorbit apoi despre Adam si Eva, despre Iisus Cristos, despre locul unde merg sufletele dupa moarte. La finalul intâlnirii au incercat impreuna cu cei doi oaspeti sa invete câteva versete din Biblie, atribuite Apostolului Pavel.


In cadrul Penitenciarului de Maxima Siguranta Craiova, cei peste 1.600 de detinuti, barbati si femei, au si alte posibilitati de consiliere spirituala. Au chiar o mica biserica ortodoxa, unde pot sta zilnic de vorba cu preotul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS