18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRefacerea machiajului in cursul zilei

Refacerea machiajului in cursul zilei

Unul dintre cele mai mari avantaje ale machiajului consta in faptul ca se poate sterge – produsele pentru machiaj sunt create astfel incât sa se poata aplica, repede si uniform, dimineata, si pentru a se sterge cu usurinta seara.


Insa uneori, de-a lungul zilei, pot aparea mici imperfectiuni de textura, cauzate de obicei de nerespectarea unor reguli in machiaj, sau din alte motive. Mirela Vescan, make-up artist Rimmel, a oferit câteva sfaturi site-ului eva.ro pentru refacerea machiajului in astfel de situatii.


Peste zi, fondul de ten se poate strânge pe fata, fardul de pleoape se poate aduna in pliuri, buzele se pot deshidrata sau creionul dermatograf se poate intinde.


Nu trebuie sa pierzi timpul pentru a afla care sunt principalele cauze ale deteriorarii machiajului (cel putin, nu imediat). Se impune sa gasesti o solutie pentru rezolvarea micilor incidente.


Fondul de ten se strânge pe fata? Uniformizarea lui se va face prin masare usoara cu vârful degetelor, insa nu inainte de a tampona fata cu un servetel din hârtie, foarte fin. Un praf de pudra ar fi binevenit in a doua parte a zilei, când, de obicei, porii incep sa se deschida.


Fardul de pleoape adunat in pliuri se va uniformiza de asemenea, cu vârful degetelor, de obicei aceasta este solutia necesara si… suficienta.


Buzele deshidratate, cu un aspect neingrijit, se vor reabilita cu putin lipgloss sau cu un baton cerat, emolient.


Daca in jurul ochilor creionul dermatograf s-a intins inestetic, oferind un efect de cearcan fals, se va indeparta cu un betisor cu vata, sau cu un servetel rasucit; servetelul se va umezi cu putina apa.


In cazul in care mascara nu a rezistat perfect pe gene, se va mai aplica un strat, dar cu multa atentie, si numai pe vârfuri.


Fardul de obraz aplicat superb dimineata poate prezenta discontinuitati de culoare in urma atingerii involuntare a fetei cu mâna, ca urmare a sarutului rujat al unei prietene sau a unor picaturi de ploaie etc…. Cea mai buna solutie este indepartarea fardului de obraz cu un servetel – oricum nu se va lua de tot – si uniformizarea texturii cu putina pudra. Pentru orice eventualitate insa, o femeie trebuie sa aiba in geanta un mic port fard cu un minim necesar machiajului de zi: pudra compacta, ruj, mascara – desigur pe lânga celelalte agrafe, pensete…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS