10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVisele erotice - o extensie a dorintei

Visele erotice – o extensie a dorintei

Va treziti uneori bulversata din cauza unui vis inexplicabil? Entuziasmata sau jenata, incepeti sa va puneti tot felul de intrebari care va framânta zile in sir: „Oare de ce am visat asa ceva? De ce am visat ca faceam sex cu colegul meu de birou?“ sau „Cu prietenul meu cel mai bun?!?“. Explicatia v-o ofera site-ul e-joy.ro.


Lumina se stinge, corpul se relaxeaza si se lasa cufundat in patul moale, iar mintea se lasa purtata, prin vis, spre o viata diferita de cea reala. Se spune ca in vise se elibereaza cele mai ascunse sau nestiute dorinte, dar si cele mai profunde temeri pe care in mod normal nu le-am recunoaste atunci când suntem in „stare de veghe“. Printre acestea, visele erotice ocupa o mare parte din experienta noastra onirica si, culmea, par foarte… reale.


Ce viseaza femeile?


Studiile arata ca aproape 70% din femei au vise erotice, iar o mare parte dintre acestea sustin ca au experimentat si orgasme in timpul sau ca urmare a viselor erotice. Se pare ca perioada favorabila viselor erotice este aceea dinaintea menstruatiei, pe durata ovulatiei, dar si in timpul sarcinii. De asemenea, cercetarile arata ca majoritatea femeilor care viseaza erotic frecvent au o activitate sexuala redusa. Pentru multe femei, visele erotice pot fi inspaimântatoare, deoarece prezinta aspecte dureroase.


Dictionarele traditionale de vise explica faptul ca persoana care iti apare in vis sub forma unui partener sexual manifesta de fapt lipsa de respect fata de tine in viata reala. Pe de alta parte, interpretarea viselor in viziunea lui Freud, controversata de altfel, releva faptul ca visul erotic este manifestarea unei dorinte erotice din subconstient.


Totusi, daca visele erotice contin experiente traumatizante traite in realitate in viata constienta, si acestea se repeta frecvent, este recomandata, de cele mai multe ori, consultarea unui terapeut care poate „vindeca“ aceste cosmaruri. Uneori, in visele erotice ale femeilor apar barbati necunoscuti, cu care se petrec lucruri pe care nu si le-au imaginat vreodata; cele mai multe femei care au astfel de vise pretind ca se trezesc bulversate, dar de cele mai multe ori sunt placut impresionate de cele „experimentate“ in somn. Studiile spun ca astfel de vise apar mai des la femeile putin mai inhibate din punct de vedere sexual. In cazul altor femei, mai experimentate si cu vieti sexuale foarte active, visele erotice sunt expresia unei frustrari: visele acestora sunt, de obicei, induse de fanteziile erotice pe care acestea le au, constient sau nu. Daca si le amintesc, cu atât mai bine! Pot fi idei bune de asezonat viata sexuala.


Visele barbatilor


De cele mai multe ori, barbatii au fantezii erotice (si in timpul zilei, si in vis) cu femei indraznete, care ii venereaza si ii doresc cu pasiune. In visele lor, pudoarea nu isi gaseste loc! Femeile pe care le viseaza sunt dispuse sa le indeplineasca si cele mai nastrusnice dorinte. Mai mult decât atât, protagonistele din visele erotice masculine „actioneaza“ in grup!


Principalul motiv pentru care barbatii au vise erotice „murdare“ este faptul ca ei sunt de cele mai multe ori stapâniti de dorinta de a domina total femeile, dorinta care decurge din neputinta de a cuceri o anumita femeie. Cu alte cuvinte, mândria lor sufera chiar si in somn.


Si suferinta acestora nu se opreste aici: exista vise inspaimântatoare si pentru barbati, dar nu au legatura cu ceea ce le-ar inspaimânta pe femei – violurile. Daca o femeie ii domina sexual in vis, sunt chiar multumiti! Spaima lor e alta: unii barbati viseaza ca au raporturi intime homosexuale, in ciuda faptului ca reprima total aceasta idee. Daca nu exista nici o indoiala cu privire la orientarea lor sexuala, aceste vise sunt determinate de situatiile cotidiene care le ameninta identitatea masculina. Cel putin asa spun specialistii care au studiat fenomenul!


Barbatii mai tineri care au vise erotice de obicei ejaculeaza in timpul somnului. Unii dintre acestia sunt speriati de acest fenomen, deoarece considera ca au probleme de ejaculare precoce sau inconstienta; se pare insa ca acest fenomen reprezinta un test al gradului de potenta al barbatului. De asemenea, descarcarea nocturna poate sa fie semnul unei vieti sexuale neregulate sau… inexistente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS