10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSalata de vinete româneasca

Salata de vinete româneasca

Ingrediente: 1/2 kg vinete, 1 ceapa de marime potrivita, tocata, 2 lingurite de patrunjel tocat, 1/4 cana ciorba de legume sau supa concentrata, 2 lingurite ulei de masline, 1/4 lingurita cimbru, 1/4 lingurita boia, ardei iute (optional), sare de mare si piper dupa gust.


Mod de preparare: Se pune in functiune cuptorul si se incalzeste la foc potrivit. Se taie vinetele in doua sau trei locuri si se pun pe gratarul din cuptor sau intr-o tigaie si se lasa 20-30 de minute, adica pâna când devin moi. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se curata vinetele de coaja. Se taie apoi pulpa in bucati mari, se pune intr-un vas si se adauga patrunjelul, restul ingredientelor si se amesteca cu mixerul pâna când se obtine o compozitie omogena. Se adauga ceapa tocata. Se pune apoi la rece si dupa o ora poate fi servita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS