10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSpaga pentru politist

Spaga pentru politist

Un doljean s-a ales cu dosar penal pentru dare de mita, dupa ce a incercat sa-l corupa pe seful Postului de Politie Grozesti, judetul Mehedinti.


Politistii Serviciului Teritorial Anticoruptie Craiova din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), impreuna cu un procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Mehedinti, au organizat luni prinderea in flagrant a unui doljean care incerca sa ofere o suma de bani unui politist din Mehedinti, pentru a „face uitat“ un dosar penal.


In seara zilei de 23 mai, Nicolae Lazar, din comuna Argetoaia, judetul Dolj, a condus un autoturism pe raza comunei Grozesti, judetul Mehedinti, fara a poseda permis de conducere. Din cauza lipsei de experienta la volan, conducatorul auto a pierdut controlul directiei, oprindu-se cu masina in gardul unui localnic. La locul accidentului au sosit in scurt timp si lucratorii Postului de Politie Grozesti, care, dupa ce s-au lamurit asupra celor intâmplate, i-au intocmit lui Lazar dosar penal pentru conducere fara permis.


50 de euro si 500.000 de lei


Dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Directiei Generale Anticoruptie a MAI, Nicolae Lazar a incercat in mai multe rânduri, dupa ce a fost prins conducând fara permis, sa-l contacteze pe seful Postului de Politie Grozesti, agentul-sef adjunct Marian Ianos, pentru a-i da o suma de bani ca sa-i solutioneze favorabil dosarul penal. Insistentele invinuitului l-au determinat pe agentul Ianos sa-i sesizeze pe colegii lui de la Anticoruptie. In urma unei operatiuni atent pregatite de politisti, cu sprijinul tehnic al lucratorilor Serviciului de Informatii si Protectie Interna Mehedinti, Lazar a fost surprins in flagrant exact in momentul in care ii oferea sefului de post din Grozesti suma de 50 de euro si 500.000 de lei, solicitându-i inca o data sa nu inainteze dosarul organelor competente.


Neavând cum sa nege, mituitorul si-a recunoscut fapta, iar acum este cercetat in stare de libertate si pentru infractiunea de dare de mita.


Legislatie


Infractiunea de dare de mita este sanctionata de art. 255 Cod Penal, fiind descrisa drept promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase unui functionar public, in scopul de a indeplini, a nu indeplini ori a intârzia indeplinirea unui act privitor la indatoririle sale de serviciu sau in scopul de a face un act contrar acestor indatoriri. Fapta se sanctioneaza cu inchisoare de la sase luni la sapte ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS