10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScorpion rosu, mort in accident

Scorpion rosu, mort in accident

Un militar care facea parte din Detasamentul Scorpionii Rosii a murit, iar trei colegi de-ai lui si un civil au fost grav raniti intr-un accident produs din cauza poleiului in comuna doljeana Robanesti. La câteva minute, la doi kilometri spre Craiova a avut loc alt accident, in care au fost implicate opt autoturisme.


Primul accident s-a petrecut pe DE 574, chiar la intrarea in comuna Pielesti. Patru militari din Detasamentul 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ din Craiova si un civil se deplasau ieri-dimineata cu o Dacia Break de la Slatina spre Craiova. Ei se grabeau sa ajunga la serviciu, la Unitatea Militara 01047, de pe strada Caracal din localitate. La un moment dat, masina care rula in fata, un Cielo, a inceput sa derapeze, iar soferul Daciei a incercat sa evite impactul cu autoturismul pierdut de sub control. Din cauza vitezei si a poleiului, masina a intrat pe contrasens si s-a izbit de un autoturism blindat apartinând BRD Mehedinti, condus de Ionut Daia, de 35 de ani, din Drobeta Turnu Severin. „Accidentul s-a produs pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile meteo, carosabilul fiind alunecos, acoperit cu polei“, a declarat subcomisarul Florin Cristea, de la Politia Rutiera Dolj.


Bilant tragic


In urma impactului deosebit de puternic, pasagerul din dreapta fata, Dumitru Nicolae Mazilu, de 30 de ani, a murit pe loc. In accident au mai fost raniti grav soferul, sergentul major Constantin Mazilu, fratele celui decedat, de 31 de ani, sergentul major Tudor Dan, de 37 de ani, caporalul Iordache Aurelian, de 23 ani, si Ion Dragnea, de 36 de ani.


„Doi barbati raniti in accident au fost primiti la SMURD; unul dintre ei a ajuns cu multiple traumatisme – cranian, la torace, coloana vertebrala, bazin, femur – si are sanse minime de supravietuire. Celalalt barbat are un traumatism toracic si unul la femur destul de grave. A mai fost transportat un barbat de la acelasi accident cu traumatism toracic si la unul dintre membrele inferioare, insa nu a trecut prin SMURD. Toti trei au fost transferati la Clinica de Reanimare din cadrul Spitalului de Urgenta, starea ultimilor doi fiind stabila“, a precizat Florin Croitoru, purtatorul de cuvânt al Spitalului de Urgenta Craiova.


Dumitru Nicolae Mazilu fusese incadrat in Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ in 1996. Era casatorit si avea doi copii. „Evenimentul este cercetat de o comisie a brigazii, impreuna cu cadrele de la Politia Rutiera. Asteptam rezultatul anchetei care sa stabileasca cine se face vinovat de producerea accidentului“, a declarat capitanul Anghel Oliver, ofiter de relatii publice la Brigada 2 Moto Rovine.


Alt accident la nici doi kilometri


Peste câteva minute, la aproape doi kilometri de tragicul eveniment rutier, in jurul orei 6.45, opt masini au fost implicate intr-un accident in lant, cauzele fiind tot viteza si poleiul.


Dupa primele cercetari ale oamenilor legii se pare ca tamponarea in lant a pornit in momentul când masina de teren Ssang Young condusa de Gheorghe Prica, de 45 de ani, din Craiova, care se indrepta catre Bals, a derapat, a intrat pe contrasens si a lovit autoutilitara Fiat condusa de Marian Cojocaru, de 38 de ani, din Otopeni. Dupa impact, Fiatul a fost acrosat din spate de un Cielo condus de Adrian Mihaiescu, de 36 de ani, din Bals, care, din cauza poleiului, nu a putut frâna si evita autoutilitara. Nici nu au apucat bine sa se dezmeticeasca soferii celor trei masini, ca Dacia lui Alex Marinescu, de 48 de ani, din Craiova, care se indrepta catre Bals, a intrat in Cielo. Imediat a cazut victima a poleiului si Matizul condus dinpre Bals catre Craiova de Marius Leoveanu, de 37 de ani, care a frânat pentru a evita masinile avariate, a derapat si s-a oprit in Dacia Papuc a lui Sorin Stanciu, care se oprise sa vada ce s-a intâmplat.


Dupa aceasta serie de tamponari, soferii s-au apucat sa-si scoata masinile avariate in afara carosabilului. Nu a trecut mult timp, si Matizul lui Leoveanu, care era scos in afara drumului, a fost lovit de Dacia condusa de Valentin Oprea, de 29 de ani, din Bals, care se indrepta catre Craiova. La scurt timp a intrat in „hora“ si Dacia lui Stefan Ivan, de 20 de ani, din Bals, care s-a oprit in autoutilitara Fiat a lui Cojocaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII