Benzinaria lui Camataru – misiune indeplinita

Autori


Benzinaria lui Camataru care se va construi in fata Salii Polivalente si pentru care consiliul local a schimbat destinatia terenului a stârnit discutii aprinse intre specialistii care ar fi trebuit sa stie macar ce contine dosarul supus dezbaterii si cine este titularul cererii.

Hotarârea Consiliului Local Craiova prin care un teren de 2.350 mp, apartinând familiei consilierului Radion Camataru, situat la intersectia bulevardul Stirbei Voda cu strada Bibescu, a fost destinat construirii unei statii de distributie carburanti, spalatorie auto si loc de joaca pentru copii a trezit dezbateri aprinse intre specialisti.

„Loc de joaca lânga benzinarie – o prostie“

„Amplasarea unui loc de joaca lânga o benzinarie si lânga carosabil este o prostie din punct de vedere al sigurantei celor care vor indrazni sa se joace acolo. Legea nu interzice acest lucru, ci doar bunul-simt“, a spus arhitectul-sef al Consiliului Judetean Dolj, Dumitru Cernatescu. Comisia tehnica a Primariei Craiova, care a analizat proiectul schimbarii destinatiei terenului pentru amplasarea investitiei in fata ruinelor Salii Polivalente, a respins in unanimitate proiectul pe motiv ca acesta nu se incadra in planul orasului cu acea zona. Desi Comisia tehnica are doar rol consultativ pe lânga consiliul local, surse din interior, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, au declarat: „Colegii (este vorba de colegii din comisia amintita) au votat in unanimitate impotriva schimbarii de destinatie, deoarece zona are un caracter aparte, iar o benzinarie i-ar strica aspectul, mai ales ca se va construi o alta fântâna la Ciuperca. Locul de joaca nu are ce cauta acolo. Daca era un hotel, un magazin sau un spatiu de birouri era altceva. In general, Directia de Urbanism tine cont de decizia Comisiei tehnice. Din câte stiu, este pentru prima data când se propune introducerea pe ordinea de zi a sedintei a unei lucrari respinse de Comisia tehnica. Membrii Comisiei sunt persoane civile, nu sunt platite. Fac parte din comisie arhitecti cu experienta, ca Diaconescu, Georgeta Nicolae, Mariana Trif, Berendei, Spalaghie. Nici mie nu-mi este clar al cui a fost proiectul pe care l-a votat consiliul: al lui Camataru sau al fiicei lui?“.


Mihaela Al Bashtawi a auzit ca este arhitect-sef

Nedumerirea membrului comisiei a fost spulberata de consilierul Camataru care a declarat: „Terenul a fost al meu si l-am donat fiicei mele. Ea este cea care a cerut schimbarea destinatiei terenului, pentru ca vrea sa dezvolte o afacere acolo si nu inteleg de ce s-a cramponat toata lumea din moment ce terenul este proprietate privata si nu publica. Puteam sa dau primaria in judecata pentru ca pe baza Legii nr. 350/2001 de amenajare a teritoriului, refuzul primariei putea fi sanctionat de instanta. Avizul negativ al comisiei tehnice a fost dat gresit, pentru ca primaria nici nu are in acea zona un plan de urbanism zonal refacut conform legii din 2001“.

Proaspatul arhitect al Directiei de Urbanism a primariei, Mihaela Al Bashtawi, care nu stia la data documentarii noastre ca inca nu era numita arhitect-sef al orasului cu delegatie, dar semna documente in aceasta calitate, a declarat: „Nu am facut parte din Comisia tehnica si ma voi interesa pâna mâine (azi -n.r.) de dosarul cu piesele care compun Planul de Urbanism de Detaliu pe care nu l-am vazut, dar care a fost supus atentiei consilierilor locali. In Bucuresti am mai vazut locuri de joaca lânga benzinarii, dar in Craiova nu stiu daca exista asa ceva. Am semnat raportul directiei de specialitate a primariei ca arhitect-sef pentru ca am aflat ca sunt numita din data de 30 ianuarie. O hârtie oficiala nu am primit pâna acum“.Comenteaza acum

Un comentariu;

  1. Cioflina said:

    Cum a putut ajunge consilier ,acest analfabet?!. Asta este cel care conduce urbea ?. “Rasu plansu”!

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 2 februarie 2006

Actualitate

» Bomba de la Termoficare
» Judecatoria Craiova, ocupata de interlopi

Local

» Elevii, serviti cu smântâna… expirata
» Magazine de bijuterii inchise de inspectori… deschise pentru cumparatori
» Dreptul craiovean in spatiul european
» Raspundem cititorilor
» Stampilele de vot uitate la judecatorii vor fi distruse
» Solomon cauta sponsori pentru datoriile romilor
» Reactii on line
» Pumni in Liceul „Matei Basarab“
» Elev in coma alcoolica la „Carol I“
» Banii nu mai sunt in siguranta nici in bancomate
» S-a spânzurat din cauza nevestei
» Scurte stiri

Dolj

» Fara carte in vacanta intersemestriala
» Scolile au cerut bani si pentru 2007
» Cearta pe Balta Lala
» Ucis cu sucitorul

Gorj

» A cerut ajutorul GdS pentru a-si primi corect pensia

Sport

» Ne batu Inter… Baku
» „Mi-a placut Craiova“
» Scurte stiri
» Karamian a plecat de la Pandurii
» Victorie cu Jiul
» Craciunescu, interzis si la amicalele satelitului
» Fetele revin pe gazon
» Constanta, norocul lui Piturca?
» Mutu a marcat, dar Juve a fost eliminata
» Lobont ar putea scapa de Frey
» „Mitu are calitati“
» Barcelona a ratat primul obiectiv

Bani & Afaceri

» Sarcina si prietenii vor UREX Rovinari
» Un fost medic croieste haine XXXL de 500.000 de euro

Sanatate

» Sarcina extrauterina, o urgenta medicala
» Echinaceea intareste imunitatea
» Atentie la luxatii!
» Solutii simple pentru desfundarea nasului
» Sfatul medicului
» Rubrica asiguratului

Magazin

» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» INTRERUPERI PROGRAMATE
» Fereşte-te de radar!
» AUDIENTE
» Mercurialul pietelor
» Picatura de cunoastere
» Adrenalina si risc in vacanta
» Sfântul Valentin, sarbatorit acasa
» Scurte stiri

Top