22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024

Precizare

Articolul lui Adrian Dinu „Accident mortal in centrul Craiovei“, aparut in GdS din 17.12.2005, a iscat foarte multe comentarii pe pagina de internet a ziarului. Foarte multi cititori s-au aratat deranjati de pasaje ale articolului mentionat.


Conducerea Gazetei de Sud a analizat cazul si considera ca formularile: „a plecat la plimbare prin centrul municipiului“, „Nu era insotit decât de bâta lui de basse-ball asezata strategic, lânga scaun, pentru a fi cât mai la indemâna“ sunt cel putin nefericite, putând sa induca cititorilor o atitudine fara legatura cu desfasurarea tragicului accident. Profesia autorului accidentului nu este relevanta pentru transmiterea informatiei. Gazeta de Sud considera ca autorul articolului a incalcat art. 2.21, al Codului deontologic, „Informatia trebuie delimitata clar de opinii“, prin inserarea unor opinii personale in textul unui articol informativ.


Ca urmare, conducerea ziarului si autorul articolului isi cer scuze pentru aceasta abordare. Vrem sa subliniem faptul ca redactorii Gazetei de Sud lucreaza (si sunt printre putinii din tara) sub incidenta unui Cod deontologic, pe care ne straduim sa-l respectam.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII