25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal19 nou-nascuti de Craciun

19 nou-nascuti de Craciun

Nouasprezece bebelusi au venit pe lume, in maternitatile din Craiova si Târgu Jiu chiar in ziua de Craciun. Medicii spun ca in aceasta privinta Mosul a fost mai sarac decât in anii trecuti.


Anul acesta, Mosul a adus mai putini bebelusi la Maternitatea Spitalului de Urgenta din Craiova. Totusi, Mos Craciun a facut sapte familii de craioveni fericite si, mai ales, sapte mamici care au adus pe lume copiii mult doriti, o data cu Nasterea Domnului.


Anisoara Fota, de 29 de ani, din Braniste, a nascut chiar in noaptea de Craciun. Femeia a adus pe lume un baietel frumos si sanatos, de 3,200 kilograme. A fost primul copil care s-a nascut in ziua de Craciun, la putin timp dupa miezul noptii. Nu este insa primul copil al familiei Fota, care mai are un baietel de patru anisori si care l-a rugat pe Mos Craciun ca, pe lânga jucarii, sa-i aduca si un fratior, un tovaras de joaca.


„Am nascut un baietel. Este cel de-al doilea, pentru ca mai am acasa unul, Alexandru, de patru ani. Sunt fericita, fiindca atât eu, cât si copilul suntem bine si sanatosi. Nu ma asteptam sa se intâmple chiar acum, ma pregatisem pentru sfârsitul lunii, dar a vrut sa vina mai devreme si intr-o zi sfânta. L-am nascut prin cezariana, desi doream sa nasc normal. Acum totul este bine. La nume nu ma gândisem, dar acum cu siguranta il voi numi Cristian sau Cristinel. Este firesc“, a spus fericita mamica.


La Maternitatea Spitalului „Filantropia“ s-au nascut in ziua de Craciun cinci bebelusi. Aici, primul copil venit pe lume a fost o fetita, dupa ce au batut ceasurile miezul noptii, micuta a tinut cu tot dinadinsul sa vina pe lume. Catre dimineata, in jurul orei 3.00, a urmat un baietel, iar duminica s-au nascut alti trei bebelusi.


Sapte copii s-au nascut de Craciun la Spitalul Târgu Jiu


Medicii Sectiei neonatologie a Spitalului Judetean din Târgu Jiu au fost foarte ocupati de Craciun, sapte copii fiind adusi pe lume de Ziua Nasterii Domnului. In ajunul Craciunului s-au nascut trei copii, iar pe 25 alti sapte. Patru dintre micutii care s-au nascut de Craciun sunt baieti, iar trei sunt fete. Medicii Sectiei neonatologie au mai asistat ieri-dimineata la nasterea unui alt copil. Micutii sunt sanatosi, majoritatea urmând sa primeasca numele de Cristian sau Cristina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU