22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScolarii au colindat Filiasiul

Scolarii au colindat Filiasiul

Casa de Cultura a orasului Filiasi a gazduit ieri dupa-amiaza cea de-a patra editie a Galei Interjudetene „Iata, vin colindatori“. Evenimentul organizat de Casa de Cultura din Filiasi cu sprijinul consiliului local din oras a avut un public numeros, semn ca filiesenii au intrat deja in febra Sarbatorilor de iarna. Elevi din 16 scoli din Dolj si judetele limitrofe au raspuns invitatiei de a incânta oameni de toate vârstele cu colinde traditionale. Rând pe rând, pe scena au urcat elevi din Filiasi, Craiova, Melinesti, Bralostita, Racari, Butoiesti, Fratostita.


„La prima editie ne-a onorat cu prezenta si IPS Nicodim, dar de aceasta data vor participa doar vedete locale, precum Sergiu Capitanescu sau familia Tanase“, a precizat Valentin Barbulescu, directorul Casei de Cultura din Filiasi.


In afara de elevi, pe scena a urcat si o familie de colindatori. Eugen Tanase a cântat muzica folk o buna perioada, dar in urma unor probleme de sanatate acum nu poate decât sa-si acompanieze la chitara cei doi copii, Marius si Ionela. „Marius are 12 ani, iar fata 14 ani si vreau sa le dezvolt gustul pentru muzica buna. Pentru spectacolul de azi (ieri – n.r.) i-am pregatit cam sase zile. Vom cânta colinde traditionale de Craciun si câteva melodii folk in ton cu evenimentul“, a spus Eugen.


Pentru ca traditia sa fie respectata, la sfârsitul spectacolului copiii au primit din partea gazdelor covrigi si mere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS