19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident mortal in centrul Craiovei

Accident mortal in centrul Craiovei

Un asistent medical de la SMURD a lovit cu masina mortal, joi seara, o persoana pe trecerea de pietoni, apoi a intrat pe contrasens si a acrosat alt autovehicul, care circula regulamentar.


Pietonul a murit la spital


Joi seara, in jurul orei 23.00, craioveanul Dorin David Vâlvoi, de 23 de ani, asistent medical in cadrul Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) Craiova, a plecat la plimbare prin centrul municipiului, la volanul unei Dacii 1310 cu numarul de inmatriculare DJ-03-TAD. Nu era insotit decât de bâta lui de base-ball, asezata strategic, lânga scaun, pentru a fi cât mai la indemâna.


Circulând pe strada A. I. Cuza, dinspre Universitate catre Mercur, a observat prea târziu un pieton care incerca sa traverseze in zona trecerii de pietoni de lânga Prefectura Dolj.


Fara sa schiteze nici cel mai mic gest de a frâna – dupa cum au constatat ulterior politistii de la Circulatie – asistentul medical l-a lovit in plin pe pieton, azvârlindu-l pe trotuar, la circa zece metri distanta.


Victima – Constantin Marinescu, de 54 de ani, din Craiova – a ramas intinsa pe trotuar, intr-o balta de sânge, cu o fractura deschisa la piciorul stâng si cu multiple traumatisme craniene, in urma carora a decedat câteva ore mai târziu, la Spitalul de Urgenta Craiova, in ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viata.


Ajutor de la colegii de serviciu


Dupa ce a dat cu masina peste pieton, asistentul Vâlvoi a pierdut controlul autovehiculului, a patruns pe contrasens si a acrosat o autoutilitara Dacia cu numarul de inmatriculare DJ-69-RBO, condusa regulamentar de Pantelie Frumuselu, de 49 de ani, din localitate. Frumuselu a scapat doar cu spaima si cu masina indoita, insa asistentul de la SMURD a avut nevoie de ingrijiri medicale serioase din partea… colegilor de serviciu.


Lucratorii Biroului Politiei Rutiere Craiova efectueaza cercetari pentru stabilirea cu certitudine a conditiilor in care s-a produs accidentul. Deocamdata, pe numele asistentului medical Dorin David Vâlvoi s-a intocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunii de ucidere din culpa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

69 COMENTARII