8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpulberati pe trecerea de pietoni

Spulberati pe trecerea de pietoni

O persoana a fost omorâta, iar alta se zbate intre viata si moarte pe patul spitalului. Acesta este bilantul unui accident rutier care s-a produs ieri dupa-amiaza, in jurul orei 16.00, pe bulevardul Calea lui Traian din Râmnicu Vâlcea, la intersectia cu strada Dacia.


Autorul accidentului este un tânar vâlcean, Cosmin Stefan Andrei, de 22 de ani. Acesta se indrepta spre iesirea sudica a municipiului Râmnicu Vâlcea la volanul autoturismului Dacia 1310 cu numarul de inmatriculare AG 039467, pe cea de-a doua banda de mers.


Potrivit declaratiilor martorilor si autorului accidentului, tragedia s-ar fi produs din cauza unui necorelari intre cele doua semafoare, cel pietonal si cel rutier.


„Veneam din Nord cu masina. Nu mai era nimeni cu mine. Imediat cum am trecut peste râul Olanesti am vazut semaforul de la distanta. Mai era o secunda si culoarea verde a semaforului se schimba pe galben. Nu aveam viteza mai mare de 40 de kilometri pe ora. Am apasat acceleratia sa prind totusi verde, moment in care am observat ca pietonii s-au angajat in traversare. In acea clipa am vazut doua persoane pe trecerea de pietoni incercând sa traverseze in graba. Le-am lovit in plin“, a povestit ingrozit soferul autoturismului. Una dintre persoane a decedat pe loc la câtiva metri de trecerea de pietoni.


Martorii au spus ca a doua victima fusese proiectata pe trotuarul stâng al strazii. „Cealalta femeie a fost luata de ambulanta. Era desfigurata, dar era constienta. A fost transportata in stare grava la spital“, povesteste un trecator.


In ceea ce priveste momentul producerii impactului, martorii, cât si autorul accidentului au spus ca in intersectia celor doua strazi s-au mai produs accidente usoare, ca urmare a neatentiei soferilor, precum si a neconcordantei care exista intre cele doua semafoare. „Nu este prima data când din cauza semafoarelor se petrec astfel de evenimente. Când se face culoarea galbena la semaforul rutier, la pietoni este verde. Nu este deloc normal ce se intâmpla“, a spus Gheorghe Furduila, care locuieste in imediata apropiere a intersectiei celor doua strazi. Traficul rutier pe principala cale de tranzitare a orasului a fost ingreunat mai bine de o jumatate de ora, timp in care agentii de circulatie au efectuat masuratorile necesare inceperii anchetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU