11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJeep-ul ONU s-a rasturnat pe dealul Balota

Jeep-ul ONU s-a rasturnat pe dealul Balota

Un autoturism de teren al Inaltului Comisariat ONU din România a fost implicat in noaptea de miercuri spre joi intr-un accident rutier pe dealul Balota, la 30 de kilometri de Drobeta Turnu Severin. Masina a rupt un parapet de protectie de pe DE70, dupa care s-a dat de mai multe ori peste cap. Soferul autovehicului de teren a fost grav accidentat si a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin. „Serviciul de ambulanta a fost solicitat la un accident rutier. Ajunsi la fata locului, am gasit o victima care prezenta o fractura craniana deschisa si o fractura de coloana cervicala. Aceasta a fost predata serviciului de urgenta al spitalului si se afla in afara oricarui pericol“, a declarat medicul de pe ambulanta.


Circulatia rutiera a fost intrerupta in zona mai multe ore, autoturismele circulând doar pe un singur sens. Locul unde a avut loc accidentul a fost impânzit imediat de politisti, care nu au lasat pe nimeni sa filmeze. „Nu este voie. Daca doriti informatii sau sa filmati trebuie sa sunati la Ambasada SUA la Bucuresti. Va rugam sa parasiti zona“, au spus politistii.


Martorii sustin ca masina de teren s-a dat de mai multe ori peste cap, iar daca nu era parapetul, aceasta ar fi ajuns in padure. „Toyota alba de teren cu numere de Bucuresti avea viteza mare si, deodata, a inceput sa se rostogoleasca in aer, ca in filme. Soferul era singur. Nici nu a stat mult sa se vaiete si a rupt usa masinii, dupa care a apucat doua valize negre si a tinut de ele pâna ce a fost urcat in ambulanta“, a declarat un martor. Autoritatile locale au incercat sa scoata autovehiculul din sant, dar autoturismul Aro al ACR care venise cu platforma s-a defectat si nu a mai pornit. Dupa mai multe incercari, aceasta a fost scoasa cu ajutorul mai multor camioane.


Medicilor de la spital li s-a spus prin telefon de la Bucuresti sa nu furnizeze nici o informatie presei. „Nu avem voie sa vorbim despre acest caz. Tânarul vorbeste numai in engleza si nu intelegem nimic. S-a primit la spital un telefon de la Ambasada SUA sa nu dezvaluim nimic“, a spus una dintre asistente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS