10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInspectoratul cere desfiintarea bodegilor din jurul scolilor

Inspectoratul cere desfiintarea bodegilor din jurul scolilor

Cazurile de violenta in scoli petrecute si mediatizate la nivel national au pus in alerta si autoritatile din Gorj.


Liviu Andrei, inspectorul scolar general al judetului Gorj, a spus ca una dintre cauzele violentei in scoli este aceea ca elevii petrec mult timp in baruri si consuma bauturi alcoolice. Acesta si-a propus ca impreuna cu institutiile abilitate sa desfiinteze toate „bodegile ordinare“ din jurul scolilor. „Nu mai vreau sa vad baruri si tot felul de bodegi ordinare pe o raza de 500 de metri in jurul scolilor. Vom merge pâna in pânzele albe pentru a realiza acest deziderat“, a precizat Andrei.


Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Gorj a luat aceasta decizie dupa ce a frecventat timp de mai multe zile astfel de localuri. „M-am imbracat in blugi si am mers in localurile in care stiam ca se duc elevii, sa vad ce fac ei acolo, cum se comporta si ce consuma. Lichiorul de ciocolata este la mare pret, dar si tot felul de posirci ordinare, ca sa nu mai spun de tigari“, a povestit seful ISJ Gorj. Acesta a tinut sa le transmita si parintilor elevilor sa se intereseze pe ce cheltuiesc copiii lor banii: „Copiii cu bani sunt atrasi in gasti, pentru a plati consumatia in baruri“.


„Dascalii sunt principalii vinovati“


Gheorghe Gorun este directorul uneia dintre cele mai prestigioase unitati de invatamânt din Gorj, renumita nu numai pentru rezultatele scolare, ci si pentru disciplina elevilor. Poate tocmai din aceasta cauza, directorul Colegiului National „Spiru Haret“ si-a permis sa puna degetul pe rana si sa arate si vinovatia profesorilor pentru cresterea violentei in scoli. „Ne-am obisnuit sa dam vina pe toata lumea pentru violenta din scoli, pe politie, pe presa, dar nu ne uitam in propria ograda. Daca analizam cu atentie, cei care creeaza probleme sunt chiar elevii sau fostii elevi ai scolilor respective, pe care noi nu am stiut sa ii educam. Ne-am facut statui de formatori de exceptie, dar eu va spun ca societatea e chiar mult mai buna decât o formam noi“, a afirmat directorul Gorun. Acesta invoca faptul ca orele de dirigentie si cele de consiliere se fac de mântuiala, dar si ca elevilor nu li se furnizeaza modele demne de urmat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS