15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGigioc, Enriko si Ciovica, la judecata

Gigioc, Enriko si Ciovica, la judecata

Cei trei, aflati acum in arest preventiv, sunt acuzati ca au tulburat grav linistea publica, in urma scandalului produs in noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie in fata discotecilor Angel’s si Medieval din Craiova.


Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova a dat dovada de o uimitoare operativitate, dispunând ieri trimiterea in judecata a lui Gigi-Vadik Zavera, zis Gigioc, Marin Catalin Ciovica si Enriko-Cezar Constantinescu. Cei trei sunt acuzati de savârsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice in forma agravata, dupa scandalul ce a avut loc in noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie la discotecile Angel’s si Medieval din Craiova.


Enriko, fluturând pistolul: „Omorâti-i!“


Dupa cum se mentioneaza in rechizitoriul intocmit de procurori, in noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, in jurul orei 0.15, Sectia 3 Politie Craiova a fost sesizata telefonic despre faptul ca pe strada Alexandru Macendonski din localitate are loc un conflict intre doua grupuri de persoane. La fata locului s-a deplasat o patrula de politie care a observat ca in fata barului Angel’s se afla un grup de 15-20 de persoane inarmate cu pari si bâte de baseball, printre care politistii i-au recunoscut pe Enriko Constantinescu, Andrei Nicolae, Alin Bozgan, Mihai Marius Tricu, Daniel Catalin Tricu si Sorin Boltasiu. „Acest grup de persoane loveau si amenintau persoanele care ieseau din clubul Angel’s, iar Constantinescu Enriko avea in mâna un pistol si-i indemna pe cei din grupul sau cu cuvintele «Omorâti-i!»“, se arata in rechizitoriu.


Politistii i-au solicitat lui Enriko si membrilor grupului acestuia sa inceteze si sa paraseasca zona.


Grupul lui Gigioc, inarmat cu sabii


Dupa ce grupul s-a retras câtiva metri, din clubul Angel’s a iesit alt grup de persoane, inarmate cu sabii si bâte, printre care politistii i-au recunoscut pe Gigi-Vadik Zavera, zis „Gigioc“, Nicusor-Dragos Anuta, zis „Nicu Grasu“, Paul Ionut Amza, Ermil Constantinescu si Liviu Goagara. Acest grup a inaintat câtiva metri spre grupul lui Enriko, agitând sabiile si bâtele, injurând si amenintând. Lucratorii de politie s-au interpus intre cele doua grupuri si i-au somat inca o data pe membrii lor sa inceteze, moment in care Enriko a vârât pistolul in tocul de sub geaca si s-a retras cu grupul sau spre discoteca Medieval.


Din interiorul clubului Angel’s, pe usile deschise, mai multe persoane aruncau spre grupul lui Enriko cu scaune, bâte, sticle si scrumiere, avariind o parte dintre autoturismele aflate in parcare.


La un moment dat, dinspre strada Imparatul Traian a aparut un Cielo cu insemnele firmei «Total Security», care a incetinit in fata barului Angel’s, moment in care Alin Bozgan si Andrei Nicolae au lovit masina cu o bâta si un baston, spargându-i parbrizul si luneta, iar Andrei a spart si geamul de la portiera stânga fata, lovindu-l in cap pe soferul Costel Stanasel. Ulterior, la fata locului au sosit mai multe echipaje de politie si jandarmi, iar cele doua grupuri s-au linistit si s-au intors in barurile din care plecasera.


Cutite pentru fratii Chelie


Procurorii au retinut ca in aceeasi noapte s-au produs si alte incidente. Spre exemplu, fratii Marius si Daniel Tricu, mai cunoscuti drept „fratii Chelie“, au coborât dintr-un taxi in fata discotecii Medieval. Ei au observat in fata la Angel’s un grup de 40-50 de persoane, care injurau, erau agitate si faceau foarte multa galagie. Dupa cum se mentioneaza in rechizitoriu, din acest grup s-au desprins patru tineri, cunoscuti dupa porecle drept „Gigioc“, „Nicu Grasu“, „Rosianu“ si „Banica“, ei indreptându-se spre „fratii Chelie“. Gigioc si Banica au scos fiecare câte un cutit, Gigioc lovindu-l cu cutitul in umar pe Daniel Tricu, fiind la rândul lui lovit cu o bâta. Cei patru i-au doborât la pamânt pe „fratii Chelie“, lovindu-i apoi cu picioarele de mai multe ori.


Dupa ce au reusit sa scape, fratii Tricu s-au refugiat la Medieval, urmariti fiind de grupul condus de Gigioc, ai carui membri au lovit cu bâtele si sabiile geamurile si usile de la intrare. Conform unor martori, Gigioc a aruncat personal cu o bâta in usa clubului. Alti martori sustin chiar ca Gigioc ar fi avut in mâna un pistol, cu care ar fi tras in directia barului Medieval, insa politistii n-au gasit aceasta arma.


Conducere fara permis pentru Ciovica


In sarcina lui Marin Catalin Ciovica, procurorii craioveni au retinut si savârsirea infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fara a poseda permis. Fapta s-a petrecut pe 4 octombrie 2004, când Ciovica a fost tras pe dreapta de politisti in timp ce se deplasa pe strada Alexandru Macedonski din Craiova, la volanul unui Mercedes cu numarul de inmatriculare B-35-RVD. In fata unui martor, dar si in fata organelor de ancheta, Ciovica a recunoscut ca nu are permis de conducere. Fiind audiat de oamenii legii, proprietarul Mercedesului, Vasilica Izvoranu, a declarat ca i-a incredintat masina lui Ciovica, dar nu pentru a circula cu ea, ci drept gaj, pentru a garanta restituirea unui imprumut de 10.000 de euro.


Doi dintre inculpati au cazier


In ceea ce priveste caracterizarea celor trei inculpati, oamenii legii au consemnat in rechizitoriu ca Enriko are 45 de ani, a absolvit liceul, este asociat la SC TAXI CONTINENTAL SRL Craiova si nu are antecedente penale.


Gigioc are 34 de ani, a absolvit liceul, este casatorit, este administrator la SC REBEKA SRL Craiova, a fost condamnat in 1999 la trei ani de inchisoare pentru furt calificat si la 2.000.000 de lei amenda penala pentru lovire, in ianuarie 2005.


Ciovica are 28 de ani, este necasatorit, nu are nici o ocupatie, iar in iunie 2002 a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare.


Primul termen al dosarului in care cei trei sunt judecati pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a linistii publice a fost fixat la Judecatoria Craiova pe 2 februarie 2006.


Cerere respinsa


Pentru a scapa de arestul preventiv, Gigioc, Enriko si Ciovica au solicitat eliberarea sub control judiciar si pe cautiune. La cererea de eliberare pe cautiune, cei trei au renuntat ulterior. Tribunalul Dolj a respins ieri solicitarea lor vizând eliberarea sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII