25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCopiii institutionalizati - „cu sufletul deschis“

Copiii institutionalizati – „cu sufletul deschis“

Copiii institutionalizati, precum si cei care isi petrec timpul liber in centrele de zi sau in apartamentele familiale din Valea Jiului au lasat, in aceasta saptamâna, usile deschise si au invitat pe toata lumea sa le treaca pragul. In centrul municipiului Petrosani, copiii i-au invitat pe trecatori sa intre in Centrul de zi „Sufletel“, acolo unde ei isi petrec zilele si unde au invatat ca lumea le poate zâmbi. Voluntarii vor demara si o campanie stradala, prin care vor ca oamenii sa afle ca se ocupa cineva si de ei si ca acest lucru inseamna foarte mult.


Campania „Cu sufletul deschis“ se desfasoara in toate centrele de zi, in apartamentele familiale sau in centrele de acompaniere a copilului seropozitiv din Valea Jiului, voluntarii fiind cei care vor sa le arate si altor tineri, care au fost invitati din scoli, dar si profesorilor lor, ca acesti copii au invatat sa zâmbeasca. Ziua aleasa pentru vizitele colegilor a fost cea de Sfântul Nicolae, când copiii au primit câte un mic cadou din partea Mosului. „Sunt aici copii care au progresat foarte mult si i-am invitat pe colegii si pe profesorii lor din scoli, pentru ca vrem sa afle lumea despre noi si sa le respecte eforturile. Acesti copii merita mai mult decât au in familiile lor, atunci când ei nu sunt orfani sau abandonati si teoria este confirmata de rezultatele lor. Avem copii care locuiesc in apartamentele familiale si au rezultate la invatatura foarte bune. Toate acestea vrem sa le aratam si oamenilor de pe strada“, a afirmat Olivia Mitrache, coordonatorul centrului din Petrosani.


Campania se desfasoara in 12 centre de zi, apartamente familiale si adaposturi de noapte si zi, unde vin zilnic zeci de copii, care au invatat ca lumea e altfel decât o stiau ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS