8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStriviti sub zeci de tone de busteni

Striviti sub zeci de tone de busteni

Doi tineri au fost la un pas de a-si pierde viata, dupa ce tirul in care se aflau s-a prabusit de la o inaltime de opt metri. Soferul si un pasager au fost zdrobiti de zecile de tone de lemne incarcate in autotren. Operatiunile de salvare ale medicilor de la SMURD au durat o noapte, victimele fiind cu greu scoase de sub busteni. Traficul rutier pe E 81 a fost blocat pe ambele sensuri, masinile formând cozi de zeci de kilometri.


Doi tineri din judetul Alba au trecut prin clipe de cosmar ieri-noapte. In apropiere de Râul Vadului, pe E 81, tirul in care se aflau a cazut de pe un pod inalt de opt metri. Din cauza exploziei unui cauciuc, Claudiu A., de 23 de ani, a pierdut controlul autotrenului MAN, incarcat cu peste 20 de tone de busteni din stejar. Tirul s-a izbit intâi de un pilon de beton de pe marginea drumului, dupa care s-a rupt in doua din cauza greutatii. Soferul, precum si Gheorghe G., de 20 de ani, singurul pasager, au fost zdrobiti de bustenii rostogoliti in râpa. La fata locului au ajuns echipajele Politiei Rutiere, SMURD Sibiu, mai multe ambulante, precum si militarii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) din Vâlcea si Sibiu. Misiunea de salvare a durat aproape toata noaptea, pentru ca soferul a ramas prins in cabina tirului. Pentru a-i salva viata, specialistii de la SMURD au fost nevoiti sa-l stabilizeze sub busteni. Si pentru medicii aflati sub pod a existat un pericol continuu, intrucât remorca tirului a ramas suspendata. Trepidatiile din trafic ar fi putut oricând sa determine si prabusirea acesteia.


Pasagerul, salvat de alt sofer


Ingrozit de cele vazute, alt sofer de tir aflat in trafic a incercat sa salveze viata victimelor prinse sub lemne, inainte de sosirea specialistilor. „A fost groaznic! Am coborât cu lanterna sa vad ce s-a intâmplat si auzeam strigate de durere. Impreuna cu prietena mea am reusit sa scoatem pasagerul si sa il asezam pe o patura. Soferul insa urla de durere si ne implora sa nu il lasam sa moara. I-am tinut de mâna permanent, le-am dat apa si i-am incurajat“, a declarat soferul implicat in salvarea celor doi.


Dupa ore bune, victimele au fost transportate la Spitalul Judetean Sibiu sub o atenta supraveghere medicala. Claudiu A. a suferit mai multe fracturi la picioare, membrele fiind strivite, iar Gheorghe G. s-a ales cu multiple contuzii.


De la ora producerii accidentului pâna spre ziua traficul a fost blocat pe ambele sensuri. Si pe un fir si pe altul, masinile au format cozi de zeci de kilometri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS