12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Cursele mortii

Sfârsit de saptamâna insângerat pe drumurile nationale din Vâlcea. Viteza excesiva si neatentia la volan au ucis de aceasta data trei persoane, iar alta se zbate intre viata si moarte.


Trei persoane si-au pierdut viata in week-end in urma mai multor accidente rutiere survenite pe drumurile nationale vâlcene. O cursa nebuneasca din comuna Vladesti a ucis sâmbata o femeie, iar alta are sanse mici de supravietuire. Circulând pe DN 64 A, din directia Olanesti-Râmnicu Vâlcea, Nicolae Cirgeag, de 20 de ani, din Râmnicu Vâlcea, nu a adaptat viteza intr-o curba periculoasa. Autoturismul Volkswagen, cu numarul IF-09-VIP, pe care il conducea a intrat pe contrasens si le-a lovit din plin pe Maria Zotica, de 73 de ani, si pe Elena Gageanu, de 53 de ani. Martorii accidentului povestesc ca soferul circula cu viteza foarte mare si din aceasta cauza ar fi pierdut controlul volanului. Victimele acrosate chiar din fata casei au fost târâte de masina câtiva metri. Septuagenara a decedat pe loc, iar Elena Gageanu a fost diagnosticata de medici cu traumatism cranio-cerebral inchis, precum si cu alte leziuni. Neputând frâna la timp, Nicolae Circeag a doborât la pamânt si o borna kilometrica. Soferul le-a declarat insa oamenilor legii ca totul s-a petrecut din cauza unui câine pe care a incercat sa il evite. La fata locului s-au strâns zeci de cetateni de etnie roma din Vladesti. Intrucât, la un moment dat, izbucnise un conflict intre acestia, politistii au intervenit in zona cu mai multe echipaje, pentru a asigura linistea si ordinea publica. Circulatia pe DN 64 A s-a desfasurat cu greutate pe durata anchetei realizate de agentii rutieri.


Teribilismul a mai costat o viata


Dorinta de a iesi in evidenta l-a costat viata si pe un tânar de 23 de ani, din Calimanesti. Din cauza vitezei excesive cu care circula, George P. nu a mai putut controla autoturismul BMW, seria 3, cu care se intorcea de la discoteca. Dupa ce a patruns pe contrasens, acesta s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului, masina fiind facuta acordeon. George P. a murit in urma impactului. Amicii soferului vitezoman spun ca o alta persoana a scapat ca prin urechile acului, intrucât coborâse din BMW putin mai devreme. Autoturismul implicat in accident fusese imprumutat de la un prieten, George P. fiind posesorul unei Dacii. Socat de cele intâmplate, proprietarul autovehiculului facut zob nu a vrut sa vina la fata locului. Cert este ca, in urma impactului, bucati din masina au zburat la 50 de metri de locul accidentului. Politistii din Calimanesti au afirmat ca tânarul ar fi circulat cu o viteza de peste 140 de kilometri pe ora, pe carosabil neexistând insa urme de frânare. Putin mai devreme, tot pe DN 7, in localitatea Racovita, isi pierduse viata o femeie de 55 de ani. Rebeca Ion a incercat sa traverseze strada fara a se asigura si printr-un loc nemarcat. Femeia a fost lovita de o duba marca Mercedes, condusa de Mihai Haiduc, de 25 de ani, din Zalau.


Numeroasele evenimente rutiere intâmplate la acest sfârsit de saptamâna i-au determinat pe politisti sa organizeze mai multe actiuni, in urma carora au fost aplicate sanctiuni pentru depistarea unor defectiuni tehnice, pentru conducere in stare de ebrietate si pentru folosirea telefonului mobil in timpul mersului. Din cauza neatentiei soferilor si a conditiilor meteo nefavorabile s-au produs si peste 20 de tamponari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS