10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBerceanu, reales presedinte al PD Dolj

Berceanu, reales presedinte al PD Dolj

Democratii doljeni s-au reunit sâmbata la Casa Studentilor din Craiova pentru a alege o noua conducere a filialei judetene. Candidatii pentru cinci dintre functiile de conducere ale filialei doljene nu au avut emotii pentru ca nu au avut contracandidati. Cei 459 de delegati prezenti la Consiliul de Coordonare Judetean au mizat in continuare pe senatorul Radu Berceanu, reales in functia de presedinte al filialei cu doar sase voturi impotriva. Berceanu a declarat ca a stabilit un record de longevitate ca presedinte de filiala, fiind ales inca din 1990 in fruntea pedistilor doljeni. „Ma intreaba multi colegi din PD care este cheia succesului. Le-am raspuns ca democratia este cheia, inteleasa corect, si când iti convine si când nu“, a afirmat Berceanu. Pentru functiile de presedinte executiv si secretar general al partidului au fost alesi deputatul Marian Jean Marinescu, respectiv consilierul judetean Gelu Visan. Prefectul Nicolae Giugea s-a multumit, pe lânga functia de presedinte al organizatiei municipale câstigata cu putin timp in urma, cu un post de vicepresedinte al organizatiei judetene.


In prezentarea raportului de activitate, Berceanu a afirmat ca, desi Partidul Democrat este al doilea ca marime din judet, situatia acestuia nu este exceptionala, pentru ca nu au fost câstigate alegerile locale, si ca singura solutie pentru viitor este ca Alianta D.A. sa mearga in fata electoratului cu candidati unici. „Poate ca inainte de alegerile din 2004, daca hotaram impreuna candidatii unici, situatia ar fi fost alta. Daca am fi avut aceasta viziune politica, noi am fi avut primarul Craiovei, majoritatea in consiliul local si in multe alte localitati din Dolj, si poate altul ar fi fost acum presedintele consiliului judetean. Lipsa de viziune se razbuna repede.


Fan al Aliantei si adept al fuziunii


Senatorul Radu Berceanu a lansat sâmbata, la Craiova, ideea fuziunii celor doua partide PD si PNL, fuziune care, in opinia sa, ar trebui inceputa de filialele celor doua partide din Dolj. „Sunt un adept infocat al ideii de alianta si de unificare intre PD si PNL. Judetul Dolj poate sa faca acest lucru si sa dea un semnal pentru celelalte judete. Vom discuta cu colegii de la PNL pentru a avea acelasi drum“, a spus Radu Berceanu. Liderii liberali din Dolj nu au parut entuziasmati de ideea fuziunii declarându-se fani ai aliantei si adepti ai oricaror discutii.


Senatorul Mario Ovidiu Oprea, presedintele filialei Dolj a PNL, a spus: „Declaratia domnului senator mi s-a parut mai nuantata, nu atât de transanta. La alegerile judetene de la PD, unde s-a exprimat domnul Berceanu, am luat cuvântul si am spus ca in calitate de copresedinte al aliantei de la Dolj fac un apel la unitate si trebuie sa ne amintim ca electoratul a votat Alianta si nu PD sau PNL. Sunt un fan al aliantei, dar despre fuziune nu ma pot pronunta transant pentru ca este un proces complex. Aceasta fuziune trebuie inceputa de la centru si nu de la judet, dar in cadrul comitetului aliantei de la Dolj putem discuta orice variante“, a spus senatorul Oprea.


Presedintele organizatiei municipale Craiova a PNL, Ion Groza, nu crede intr-o fuziune rapida inceputa de la Dolj. „Dupa alegerile de la PD am avut o discutie cu domnul Berceanu, dar despre fuziune nu ma pot pronunta, fiind un proces mult prea complex ca sa poata fi transat la nivel de judet. Putem discuta in cadrul Aliantei tot felul de variante, dar deciziile se iau tot la centru. Probabil ca la nivelul fiecarei organizatii PNL va trebui facut un referendum, dupa care se va trece la discutii serioase. La noi, decizia nu o ia un singur om“, a afirmat Ion Groza. Transformarea Alinatei D.A. in partid politic, peste noapte si peste capul liderilor de la Bucuresti, pare o actiune destul de riscanta si ar avea in sânul celor doua partide efectul bombei devastatoare in urma careia multi si-ar pierde capul si scaunul. Pâna una, alta, cele doua partide vor continua sa coabiteze de voie, de nevoie in cadrul Aliantei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS