22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi cai accidentati mortal de un tir

Doi cai accidentati mortal de un tir

Pe Drumul National 6, in apropiere de localitatea Gura Vaii, din judetul Mehedinti, un autotren ce transporta gaz lichefiat a omorât doi cai. In urma impactului, un cal a fost aruncat pe o Dacie aflata in trafic, in care se aflau trei persoane.


Evenimentul s-a produs intr-un tunel de pe Drumul National 6, unde vizibilitatea este foarte redusa, viaductul Baba, lung de 100 de metri, nefiind iluminat. Trei cai pasteau pe marginea drumului, apoi au intrat in tunel pentru a se adaposti de ploaie. Soferul tirului nu a putut sa evite caii care au sarit in fata autotrenului.


„Veneam de la Orsova. In tunel, din fata mea, veneau o masina mica si un camion. Am observat caii, am frânat, dar a fost prea târziu. Trei cai erau in tunel, doi erau pe sensul meu de mers si altul pe sensul opus. Nu am avut cum sa ii evit“, a declarat soferul tirului, Rares Cozma.


Soferul si pasagerii Daciei pe care a fost aruncat un cal au tras o sperietura sora cu moartea.


„Circulam de la Severin spre Orsova când in tunelul Baba trei cai mi-au iesit in fata. Din sens opus venea un tir care nu a putut sa-i evite si i-a lovit. Unul dintre cai a fost aruncat pe masina noastra. Caii alergau nesupravegheati“, a declarat soferul Daciei, Dan Croitoru.


„Tirul a lovit calul si a dat cu el peste noi, in masina. Cine ne repara noua masina?“, a declarat Ion Jdik, proprietarul Daciei.


Circulatia rutiera a fost ingreunata, autoturismele circulând pe un singur sens de mers, mai bine de doua ore, pâna când cadavrele cailor au fost ridicate de lucratorii de la drumuri. Proprietarul cailor este cautat de politie pentru a fi tras la raspundere.


Autoturism rasturnat de o avalansa de pietre


La doar doi kilometri de primul accident, tot pe Drumul National 6, un autoturism al Oficiului Postal Drobeta Turnu Severin a fost surprins de o avalansa de pietre de pe versantul muntelui Bahna. In urma impactului, masina s-a rasturnat, fiind avariata in proportie de 50%.


Autoturismul postei transporta valori si acte si trebuia sa ajunga la sapte oficii postale din Orsova si Clisura Dunarii. In carlinga se afla aproximativ un miliard de lei vechi, bani destinati pensionarilor si somerilor. Coletele si banii au fost transbordati in alta masina a postei.Transportul valorilor din autoturismul avariat a ajuns la destinatie cu o intârziere de aproape doua ore.


Soferul de pe masina postei, Gheorghe Paulescu, a declarat: „Mergeam cu 50 de kilometri la ora si am observat o gramada de pietre ce se rostogoleau pe munte. Pietrele au intrat sub axa masini, m-au rostogolit la 180 de grade si am cazut in santul din dreapta. A venit alta masina si a ridicat corespondenta“.


Nicolae Vladut, factor postal: „Masina trebuia sa ajunga la doua oficii postale si cinci ghisee.Transportam valori, colete, banii pensionarilor etc. Vina este a Administratiei Nationale a Drumurilor care nu se ingrijeste de acest sector de drum“.


La o ora de la producerea celor doua evenimente rutiere, tot pe DN 6, la intrarea in municipiul Orsova, trei autoturisme au fost implicate intr-un accident in lant. In urma impactului, sase persoane au fost internate la Spitalului Judetean Drobeta Turnu Severin.


Politia a demarat o ancheta pentru a afla imprejurarile in care s-a produs accidentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS