17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComisarul Dinu a dat cu masina peste o fata

Comisarul Dinu a dat cu masina peste o fata

Accidentul provocat de ofiterul Politiei Rutiere s-a produs in zona trecerii de pietoni de la Rotonda. Victima s-a ales cu clavicula fracturata, iar politistul este cercetat pentru vatamare corporala.


Un ofiter al Biroului Politiei Rutiere Craiova a provocat, ieri-dimineata, un grav accident de circulatie. Comisarul Ion Dinu, care, cu câtiva ani in urma, s-a aflat chiar la conducerea Biroului Politiei Rutiere, a lovit cu masina o eleva de 18 ani care a incercat sa traverseze strada regulamentar, pe trecerea de pietoni.


Deplasare de serviciu cu masina personala


Accidentul s-a produs ieri- dimineata, in jurul orei 7.25, pe Calea Bucuresti, la trecerea de pietoni din dreptul complexului Rotonda, chiar la intersectia cu strada Horia. Comisarul Dinu intrase de serviciu la ora 6.00. Din motive care nu au fost inca elucidate de conducerea Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj, ofiterul s-a suit in jurul orei 7.15 la volanul Oltcitului personal, a iesit din curtea Politiei Rutiere si a plecat prin oras. „Ne-a raportat ca plecase cu masina personala pentru a verifica activitatea patrulelor aflate in oras. In mod normal, astfel de deplasari nu se fac cu masina personala, ci cu cea de serviciu. Sub acest aspect, vom face cercetari pentru a stabili daca a fost cumva vorba de o abatere disciplinara“, a mentionat comisarul Nicusor Badea, adjunctul sefului IJP Dolj.


Politistul se deplasa cu Oltcitul pe Calea Bucuresti, dinspre centru catre Electroputere. La intersectia cu strada Horia, in dreptul statiei de tramvai, a lovit-o cu masina pe craioveanca Raluca G., de 18 ani, care se angajase in traversarea strazii. Lovita violent de autoturismul politistului, tânara a fost aruncata pe asfalt la circa trei metri de trecerea de pietoni.


Fractura de clavicula


Când si-a dat seama ce a facut, comisarul Dinu a coborât din masina, s-a dus sa vada cum se simte victima, apoi a anuntat politia si ambulanta. N-a mai stat insa pâna a venit ambulanta, ci a urcat-o pe tinara in masina si a dus-o la Spitalul de Urgenta Craiova.


„In jurul orei 7.30 a fost adusa la noi o tânara de 18 ani care suferise o fractura de clavicula stânga in urma unui accident rutier. I-am acordat primele ingrijiri medicale, apoi pacienta a plecat acasa, nefiind necesara internarea ei“, a mentionat dr. Septimius Antonie, medic specialist medicina de urgenta in cadrul Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare Craiova.


Intre timp, o echipa coordonata de comisarul-sef Marin Popescu, seful Biroului Politiei Rutiere din cadrul IJP Dolj, a inceput cercetarile pentru a stabili conditiile in care s-a produs accidentul. Comisarul Dinu, dar si victima au fost testati cu etilotestul, pentru a se stabili daca au consumat bauturi alcoolice. „Nici fata si nici ofiterul nu se aflau sub influenta alcoolului. Ofiterului de politie i s-au recoltat si probe biologice in vederea stabilirii cu certitudine a alcoolemiei“, a mentionat comisarul Badea.


A fi sau a nu fi… pe zebra


Cea mai importanta problema pe care trebuie sa o stabileasca acum politistii este daca victima accidentului traversa sau nu pe trecerea de pietoni. Pentru ca, daca era pe zebra, vinovat de producerea accidentului ar fi politistul Dinu, insa daca n-a fost pe trecere, vinovata ar fi chiar fata.


„Accidentul s-a produs in zona trecerii de pietoni. Urmeaza sa stabilim cu precizie pe unde traversa fata. Pâna acum este cert ca a cazut pe carosabil la circa trei metri de trecerea de pietoni, dar este posibil – si eu asa cred ca s-a intâmplat – ca fata sa fi traversat regulamentar pe zebra si sa fi fost proiectata dincolo de zebra de masina politistului. Vom tine cont si de conditiile atmosferice de la ora accidentului – ploua, vizibilitatea era redusa -, dar asta nu il disculpa cu nimic pe politist“, a declarat adjunctul sefului IJP Dolj.


Permisul politistului n-a fost suspendat


Dupa incheierea cercetarilor, dosarul – care vizeaza savârsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa – va fi inaintat Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Craiova, competent sa-l cerceteze pe ofiterul de politie. Comisarul Ion Dinu, insa, nu a fost suspendat din functie si isi desfasoara in continuare activitatea. Despre o eventuala suspendare din functie se poate vorbi numai dupa ce procurorul ar dispune inceperea urmaririi penale impotriva ofiterului de politie.


Comisarului Dinu nu i-a fost nici macar suspendat permisul de conducere, insa o asemenea masura nu este exclusa. „Daca vom stabili ca a fost vorba de o neacordare de prioritate, ceea ce pare sa fie, se va proceda si la retinerea permisului de conducere“, a spus comisatul Nicusor Badea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS