10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljul - zona turistica

Doljul – zona turistica

Consilierii doljeni doresc sa transforme zona de sud a judetului, care are deschidere la Dunare, intr-o zona turistica. Dupa ce a fost invitat sa participe la trei proiecte europene, unul despre comemorarea sfâsitului fascismului in Europa, altul legat de transformarea unor zone industriale in zone turistice si cel de-al treilea referitor la stabilirea de circuite turistice in zonele riverane, Consiliul Judetean (CJ) si-a anuntat participarea la cel din urma.


Este vorba de proiectul Erasmus, initiat de Delta 2000 – o asociatie de dezvoltare regionala din Italia -, la care participa 14 regiuni europene cu deschidere la diferite râuri. Proiectul prevede desfasurarea unor actiuni de protectie a mediului, precum si efectuarea de analize si studii cu privire la dezvoltarea turismului si a activitatilor economice in zona Dunarii.


Doljul ar câstiga un studiu complet de fezabilitate


Ileana Majina, directoare a Directiei de Integrare Europeana, Dezvoltare Regionala, Relatii Internationale si Relatii Publice din cadrul CJ Dolj, a precizat ca, prin participarea la acest proiect, autoritatile vor invata mai multe despre potentialul turistic si economic al judetului.


„Proiectul Erasmus implica numeroase studii, analize, se vor calcula indici de performanta si se va crea un manual de buna operare in zona, care va lua in calcul dezvoltarea turistica, economica si protectia mediului. In plus, Doljul ramâne cu un studiu de fezabilitate complex pentru zona Dunarii“, a spus Ileana Majina.


Aceasta a precizat ca CJ Dolj este interesat de participarea la astfel de proiecte, deoarece in acest fel autoritatile intra in contact cu institutiile europene din regiuni importante din punct de vedere al turismului si al protectiei mediului, pregatindu-se in acest fel pentru integrare. „Prin aceste proiecte intram intr-o retea europeana din care fac parte regiuni cu experienta in domenii slab dezvoltate la noi, de la care putem invata multe – de la pregatirea unei documentatii, la cum putem obtine repede o finantare“.


Consilierii judeteni au aprobat participarea la acest proiect care va costa 152.000 de euro, iar CJ a depus pe 7 noiembrie la Dresda, in Germania, toata documentatia necesara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS